Országgyűlési képviselőt vittek földre a rendőrök egy kispesti kilakoltatásnál

2023.11.03. 14:30
Jámbor András ellenzéki országgyűlési képviselő számolt be arról, hogy a minap a rendőrség kilakoltatott egy gyermekeit egyedül nevelő édesanyát, és őt magát is földre vitték, miközben megpróbálta ezt megakadályozni.

„Ma Kispesten utcára raktak egy családot, [egy] egyedülálló édesanyát egy 14 és egy 18 éves gyerekkel. Tartozásuk nem volt. Az önkormányzat azért rakta ki őket, mert szerintük összeférhetetlenek voltak a többi lakóval. A lakók viszont papírt is aláírtak arról, hogy ez nincs így. Néhányukkal konkrétan beszéltünk is, és nem támasztották alá az önkormányzat állításait” – írta Jámbor András.

A képviselő szerint a kilakoltatott család elhelyezését nem biztosította az önkormányzat. Hozzátette azt is, hogy a kilakoltatást A Város Mindenkié mozgalommal együtt megpróbálták megakadályozni, de 

a rendőri túlérő győzött.

„Én bízom benne, hogy az önkormányzat utólag belátja a tévedését” – írta Jámbor András, aki a földre viteléről a fenti fotó mellett egy videót is megosztott a Facebookon.

Egy későbbi posztban ezt is szóvá tette még a politikus: „egy Fidesz-blog és követői örvendeznek, hogy »kaptam az arcomba«, amikor kiálltam egy igazságtalan kilakoltatás ellen”.

Az állampárt elvakult követői épp így örültek Demszky, Deutsch vagy Orbán megverésének a 80-as években. Az ideológiai máz más, a hergelés ugyanaz

– fogalmazott ezzel kapcsolatban Jámbor András.