A tartós köd után jönnek az esők

2023.11.07. 06:09
A reggeli órákban az északkeleti határszél közelében még van esély a záporok mellett egy-egy zivatar kialakulására is, az esti óráktól pedig az ország északi felében megjelenő záporokban fordulhat elő helyenként villámtevékenység. Az elmúlt éjszaka az északi megyékben képződött sűrű köd a legtöbb helyen napközben feloszlik.

A köd, rétegfelhőzet ritkul, zsugorodik, de az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a főváros térségében felhős, párás, helyenként ködös maradhat az idő. Északon, északnyugaton a párásság megszűnése után naposabb idő valószínű, a déli országrészben több lesz a felhő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A nap első felében helyenként, majd főként délutántól egyre több helyen lehet eső, zápor, sőt zivatar is kialakulhat. Az Észak-Alföldön kevés helyen megélénkül a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, azonban a tartósan borult, párás, ködös részeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

időjárás07
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Tartós sűrű köd miatt öt vármegyére adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. A látástávolság pár száz méter lehet Pest, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád vármegyében.

Zivatar miatt Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád vármegyére van érvényben figyelmeztetés.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras