Tömegverekedéssé fajult egy vita a tatabányai gördeszkapályán

2023.11.08. 12:29
A tatabányai gördeszkapálya mellett verekedett össze 2021 nyarán két férfi és egy nő. Az ügyészség garázdaság bűntette miatt emelt vádat. Az elkövetőkről egy videót is megosztottak.

A vádirat szerint a három elkövető ittas állapotban ment 2021. augusztus 21-én hajnalban a tatabányai gördeszkapályához. Az egyik férfi belekötött egy másikba, majd a helyszínen három másik vétlen férfi is odament hozzájuk. 

A férfit felszólították, hogy fejezze be a kötekedő viselkedését. Az elkövetőnek ez nem tetszett, ezért meglökte, majd ököllel ütötte a fején a másik védelmére kelő férfit – számolt be a Komárom Esztergom Vármegyei Főügyészség.

Mint írták, a támadó férfit ekkor egy nő tartotta vissza, miközben mások is közéjük álltak. A másik férfi elkövető egy harmadik vétlen férfihoz ment, őt váratlanul többször megütötte, majd dulakodott vele.

A verekedőket egy negyedik férfi is megpróbálta szétválasztani. A harmadik vétlen férfit az első férfi elkövető és a nő elkövető is megtámadta, elkezdték rángatni.

Ezután a két férfi elkövető már együtt bántalmazta tovább ezt a férfit. A verekedésbe a vétlen férfi védelmében más is becsatlakozott

– ismertették a közleményben.

Az ügyészség indítványozta, hogy a büntetett előéletű két férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, a büntetlen nővel szemben közérdekű munka büntetést szabjanak ki.

Az esetről videófelvétel is készült, amelyet az ügyészség oldalán lehet megtekinteni.