NATO-gyakorlatot tartanak Veszprém vármegyében, török és horvát katonák is érkeztek

2023.11.10. 09:57
A Veszprém vármegyei újmajori tábor ad otthont az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat egyik NATO-elemének. A honvédség alakulatai, valamint a nemzetközi állomány mellett végzős hallgatók is a helyszínen lesznek.

Az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Veszprém vármegyei újmajori tábora ad otthont az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat egyik NATO-elemének, a többnemzeti zászlóalj harccsoportnak – közölte az MH Klapka György 1. Páncélosdandár pénteken a honvedelem.hu oldalon.

Arról is beszámoltak, hogy a Magyar Honvédség alakulatai és a nemzetközi állomány mellett az újmajori táborban lesznek az MH Ludovika Zászlóalj végzős hallgatói és a területvédelmi ezredek katonái is.

A lövész- és a harckocsiszázad harcalaki foglalkozásokat tart, illetve a rendszeresített fegyverzettechnikai eszközeit méri be, a török század pedig – a horvát egység vezetésével – elméleti és gyakorlati képzéssel készül a tábor őrzés-védelmére.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter korábban úgy fogalmazott a gyakorlatról, hogy harminc éve nem láthattunk ilyet Magyarországon.