Dániában takarít Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium egykori igazgatója

2023.11.10. 08:51 Módosítva: 2023.11.10. 08:51
44 évesen három gyermekével költözött Dániába Pukli István, a Tanítanék Mozgalom korábbi vezéralakja. Álláspontja szerint felelős szülőként nem dönthetett másként.

Dániában dolgozik takarítóként Pukli István – derült ki a Magyar Hangnak adott interjúból, melyben a Teleki Blanka Gimnázium egykori igazgatója, a Tanítanék Mozgalom korábbi vezéralakja arról beszélt: tökéletesen mindegy, mi a munkája, a lényeg, hogy a gyerekei esélyt kapjanak egy normális felnőttkorra.

„Azt akartuk, hogy minőségi oktatáshoz jussanak, és ezért bármilyen árat hajlandók vagyunk megfizetni” – fogalmazott az egykori pedagógus, majd hozzátette:

A helyzet nem fog javulni, így aki tudja, szedje a sátorfáját, és költözzön külföldre. Felelős szülő, ha megteheti, nem is dönthet másként.

Pukli István még a 2016-os tanártüntetések idején vált ismertté, idővel azonban felhagyott a közéleti szerepvállalással, és az oktatást is elhagyta.

Döntését azzal indokolta, hogy „mindenkinek a saját családja a legfontosabb”, és a pedagógusoknak is fel kell ismerni, hogy rengeteg olyan állás van, amiért több pénzt fizetnek, mint a tanításért.