Rekordfogás: ennyi kábszert valószínűleg még sosem találtak Magyarországon

2023.11.14. 17:02
A hvg.hu szerint rekordmennyiségű kábítószerre csaptak le a hatóságok november 11-én, szombaton. Egyelőre nincs sok információ az ügyről, de a rendőrség már nyomoz, a lefoglalt anyagot pedig laboratóriumban vizsgálják.

Magyarország történetében rekordmennyiségnek számító kábítószerre bukkanhattak a hatóságok a csepeli szabadkikötőben múlt szombaton, méghozzá egy hajó padlózatába rejtve – értesült a hvg.hu

A lap egyelőre nem közölte, hogy milyen drogról van szó, ugyanis információik szerint még a Nemzeti Szakértői és Kutatóközpont Kábítószervizsgálói Szakértői Intézetben vizsgálják a kábítószergyanús anyagot.

Az ügyben megkeresték a rendőrséget is, de ők csak szűkszavúan reagáltak a hírre. Annyit erősítettek meg, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Csepelen, november 11-én valóban talált kábítószergyanús anyagot, és emiatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, a lefoglalt anyagot pedig szakértők vizsgálják.

A folyamatban lévő eljárás érdekeire tekintettel jelenleg bővebb tájékoztatás nem adható

– írta a BRFK.

A lap szerint gyakran a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai bukkannak drogra, ők értesítik a rendőrséget. Kábítószerügyekben jártas, de a konkrét ügyet nem ismerő rendőrségi forrásaik szerint a mostani fogás nem célzott akció eredménye: erre utalhat az, hogy egyelőre a BRFK végzi a nyomozást, ráadásul ismeretlen tettes ellen.