Videón, ahogy a budapesti rendőrök elfogják az ablakon bemászó pókembert

2023.11.14. 14:43
A fővárosi rendőrök elfogták a több lakásba besurranó tolvajt, aki egy hatodik emeleti erkélyen is átugrott, hogy menekülhessen. A férfi ellen több körözés is volt érvényben korábbi betörések miatt.

A nyitott ablakon mászott be egy férfi 2023. június 14-én éjszaka egy VII. kerületi lakásba. Miközben a tulajdonos aludt, ő ellopta a laptopját, mobiltelefonját, hitelkártyáit, tárcáját a pénzzel együtt, majd észrevétlenül távozott.

Egy hónappal később, július 16-án éjfél körül ugyanabban a társasházban található lakás ablakán mászott be, és lopott el két táskát, a benne lévő értékekkel együtt. A lakás bérlői észrevették a besurranót, aki a magához vett tárgyakkal kiugrott az ablakon, majd elmenekült – írja police.hu.

Az erzsébetvárosi rendőrök azonosították a bűncselekmények elkövetőjét és november 8-án a rendőrök a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályával közösen megjelentek ott, ahol a férfi tartózkodott, egy csepeli társasház hatodik emeleti lakásánál.

Kiérkezésükkor a férfi átmászott a szomszéd lakás erkélyére, úgy akart elrejtőzni, de sikertelenül, a rendőrök elfogták. 

F. Ernőt előállították a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra, lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték letartóztatását. A férfi nem tett vallomást. Több körözés volt érvényben ellene korábbi betörések miatt.