Videó készült a Sápon történt megrázó vonatbaleset helyszínén

2023.11.15. 14:20
A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon baleset történt szerdán. Egy tehervonat nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladást tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt, és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben többen megsérültek. A katasztrófavédelem felvételt is tett közzé a közösségi médiában az ütköző vonatokról.

Mint arról korábban beszámoltunk, összeütközött két vonat Sápon szerdán hajnali 4:20-kor, miután egy tehervonat eddig tisztázatlan okból a tiltó jelzést figyelmen kívül hagyta, és nekiütközött egy állomáson várakozó személyvonatnak. A balesetben hatan könnyebben sérültek, a személyvonat mozdonyvezetőjét viszont életveszélyes állapotban vitték kórházba. A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett.

A katasztrófavédelem azt írta, a tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból. A tehervonat a baleset előtt óránkénti 60 kilométeres sebességgel haladt, a személyvonat pedig az állomáson lassítva közlekedett.

Az Instagram-oldalukon egy videót is közzétettek az ütköző vonatokról.

Lázár János építési és közlekedési miniszter is reagált a baleset hírére. A miniszter azt írta, a súlyos sérüléseket szenvedő mozdonyvezetőt csak a katasztrófavédelem munkatársainak többórás küzdelme után sikerült kiszabadítani a roncsokból, majd egy mentőhelikopter a debreceni kórházba vitte.

Hadnagy Attila, a MÁV Zrt. pályavasúti területi igazgatóságának vezetője a sajtótájékoztatón azt mondta, a helyreállításon körülbelül 30 szakember dolgozik.

AZ ÜTKÖZÉS EREJÉTŐL A TEHERSZERELVÉNY DÍZELMOZDONYA ÉS A SZEMÉLYVONAT VILLANYMOZDONYA ÖSSZEAKADT, VEZETŐFÜLKÉIK PEDIG TELJESEN ÖSSZERONCSOLÓDTAK.

A mozdonyok első tengelyei leugrottak a sínről, a szakemberek ezeket helyezik vissza a vasúti pályára, amely szintén károsodott az ütközésben – mondta el Hadnagy Attila.