Hetek óta áll a bál a Jahn Ferenc kórház rehabilitációs osztályán egy elromlott lift miatt

2023.11.16. 06:31
Több hete nem működik a lift a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Központi Rehabilitációs osztályán. A probléma a hozzátartozók szerint hatással van a betegek mentális állapotára, hiszen van, aki egyáltalán nem jut le a friss levegőre vagy a második emeleti tornaterembe.

Több „Nem üzemel” feliratú tábla jelzi a Jahn Ferenc kórház rehabilitációs osztályának portájánál, hogy a lift nem működik. Az RTL Híradót egy beteg hozzátartozója kereste meg, aki azt állítja, már egy hónapja nem működik az intézményben a lift, hozzátartozója pedig hetek óta nem jutott le a friss levegőre. 

Az ott dolgozók a problémát jelezték, de egyelőre nem oldották meg a helyzetet az illetékesek. 

A betegeknek szükségük van friss levegőre, de jelenleg nem tudnak lemenni az udvarra

– nyilatkozta a Híradónak a hozzátartozó, hozzátéve, hogy annak, aki máshogy nem tudja megoldani a lejutást az udvarra, mentálisan megterhelő és a gyógyulás folyamatát is nehezítheti a hetek óta tartó bezártság

Az is nehezíti a betegek helyzetét, hogy a tornaterem a második emeleten van. 

A probléma a kórház dolgozóit is aggasztja, elmondták, hogy ugyan van egypár beteg, aki „bevállalja, hogy felsétál”, de a mozgásában korlátozott betegek számára torlódik a felvétel, mert a betegszállítók sem állnak mindig rendelkezésre. Naponta maximum egyszer tudják levinni a betegeket az udvarra. 

A kórház az RTL Híradó megkeresésére azt válaszolta, hogy a lift javítása folyamatban van, és hogy a betegszállítók segítenek.