Hétfőtől éjjel-nappal nyitva lesz a röszkei határátkelő

2023.11.17. 12:44
A Röszke–Horgos 2 határátkelő nyitvatartási ideje november 20-tól napi 12 óráról huszonnégy órára hosszabbodik – jelentette be közösségi oldalán Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője.

Pásztor Bálint közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség hosszú évek óta követeli a határhelyzet rendezését. Nemrégiben képviselőtársa, Újvári Zsombor a szerbiai parlamentben felszólalt az ügyben. 

Jómagam Orbán Viktor miniszterelnök úrral, Lázár János és Bratislav Gasic miniszter urakkal tárgyaltam róla a múlt héten

– közölte a VMSZ frakcióvezetője, hozzátéve, hogy pártjuk nélkül a vajdasági magyarokat érintő ügyek nem mozdulnának előre. Mint kiemelte: a Röszke–Horgos 2 határátkelő 12-ről 24 órásra hosszabbodott nyitvatartása az ingázók számára különösen nagy jelentőséggel bír. 

Pásztor István, aki 16 éven át vezette a legnagyobb délvidéki magyar pártot, október 30-án, 67 évesen, rövid, súlyos betegség után hunyt el. Pásztor István fia, Pásztor Bálint a VMSZ alelnöke, köztársasági parlamenti frakcióvezetője, valamint a szabadkai városi képviselő-testület elnöke. A politikus a VMSZ következő tisztújító közgyűléséig marad a párt megbízott elnöke.

Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnök december 17-re írta ki az előrehozott parlamenti választást. Ugyanezen a napon önkormányzati választást is tartanak 65 szerbiai településen.