Szándékosan üthettek el egy biciklist Budapest belvárosában

2023.11.18. 16:15
A Pesti Központi Kerületi Bíróság november 16-án, csütörtökön tartotta az előkészítő ülését annak az ügynek, amely szerint egy férfi szándékosan hajtott neki egy kerékpárosnak Budapest VII. kerületében.

Pesti Központi Kerületi Bíróság szerint a férfi 2021. október 28-án kocsijával forgalommal szemben közlekedett a VII. kerületi Kisdiófa utcában.

Amikor a sofőr kénytelen volt megállni egy vele szemből érkező kocsi miatt, egy arra járó kerékpáros számonkérte őt, amiért rossz irányból hajtott be az utcába. Ezt követően az autós és a biciklis között szóváltás alakult ki, amely odáig fajult, hogy a sofőr ingerültségétől vezérelve szándékosan a biciklisnek hajtott az autójával.

A férfi ezután leesett a kerékpárról, és nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Az előkészítő ülésen az ügyészség képviselője indítványozta, hogy amennyiben a vádlott beismeri bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság ítélje őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

A férfi a bűnösségét azonban csak részben ismerte el, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárás 2024. február 27-én folytatódik.