Tíz kilométeres a kamionsor a záhonyi határátkelőnél

2023.11.19. 20:00
Jelentős a kamionsor a záhonyi határátkelőhelyen a lengyel és szlovák fuvarozók blokádja miatt, a magyar és ukrán vám- és határrendészeti szervek folyamatosan dolgoznak a feltorlódott kamionsor gyors átléptetésén, azonban a Tisza-híd és az átkelőhely befogadóképessége nagyban korlátozza a lehetőségeket – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-vel.

A lengyel és szlovák fuvarozók blokáddal nehezítik a be- és kilépést Ukrajna irányába. Ennek hatására jelentősen megnőtt a forgalom a záhonyi határátkelőhelyen, a magyar oldalon jelentős, néha tíz kilométert is meghaladó kamionsor várja a kiléptetést – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a magyar és az ukrán hatóságok összehangolt munkájának eredményeképp a kamionforgalom áteresztése nőtt, a vámszolgálatok mindkét oldalon azon dolgoznak, hogy tovább bővítsék kapacitásaikat.

A lengyel és szlovák blokád miatt egyre több fuvarozó veszi az irányt a túlterhelt, de mégis megbízhatóan működő záhonyi határátkelőhely felé.

A személyforgalom határátléptetését a kialakult helyzet nem befolyásolja, ugyanakkor a határátkelőhely megközelítésekor – a kamionsor miatt – fokozott figyelemmel kell közlekedni – hívta fel a figyelmet a NAV.