Sötétben bukdácsolnak a soproniak, panaszkodnak a helyiek

2023.11.19. 08:49
Bár már több mint egy hónapja bejelentették, hogy teljesen visszakapcsolják a közvilágítást Sopronban, az utcák még mindig sötétek. Van, aki a biztonság kedvéért elemlámpát visz magával, ha sötétedés után kimegy az utcára.

A helyiek arra panaszkodnak, hogy a sötétben bukdácsolnak az utcán, a buszmegállót, de még a saját házukat is nehezen tudják megközelíteni, félnek. De az autókkal közlekedőknek sincs könnyebb dolguk, mert csak nagyon lassan mernek vezetni, nehogy elgázoljanak valakit – derült ki az RTL Híradó beszámolójából.

Van olyan is, aki a biztonság kedvéért elemlámpát visz magával, ha sötétedés után kimegy az utcára. A csatorna emlékeztet, Sopron közgyűlése januárban spórolás miatt döntött úgy, hogy lekapcsolják az utcai lámpák egy részét.

Farkas Ciprián, a város polgármestere szeptemberben bejelentette, hogy újraindítják a közvilágítást, ez azonban azóta sem történt meg.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde ellenzéki képviselő a csatornának azt nyilatkozta, hogy szerinte akár hónapokig is eltarthat, mire visszakapcsolják az összes utcai lámpát. Az RTL az ügyben kereste a polgármestert is, aki adásukig nem válaszolt.