Újra lesz SopronFest

2023.11.20. 15:38
2024 májusában másodjára rendezik meg a SopronFestet. A részletes programmal november 27-én jelentkeznek a szervezők, de azt már biztosan tudni, hogy külföldi sztárok is fellépnek a fesztiválon, valamint a kortárs képzőművészetnek és a gasztronómiának is nagy szerep jut majd. A jegyértékesítés december 2-án indul.

A SopronFest 2023 tavaszán debütált a hazai fesztiválpalettán. A szervezők 2024-ben folytatják a megkezdett munkát, sőt, ekkor már a 2023-as nézőszám megduplázására készülnek.

2024-ben a pünkösdi hétvégén, vagyis május 17-18-19-én zajlanak majd a fesztivál kiemelt eseményei, de városszerte már egy héttel korábban, május 11-től kulturális programokkal várják a közönséget.

A turizmus és vendéglátás szempontjából is fontos városunknak, hogy legyen egy olyan esemény a város életében, ami vonzó a fiatalok számára. A SopronFest nemcsak újnak, de különlegesnek is számít a hazai fesztiválok körében. (...) Bízunk benne, hogy tovább erősíthetjük azt az üzenetet, hogy Sopron egy igazi vendégszerető fesztiválváros

– mondta Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

A szervezők november 27-én jelentkeznek részletes programmal, reggeltől minden órában más-más program prominenseit jelentik majd be.

A jegyelővétel december 2-án indul.

A „Lővér”, a fesztivál fő helyszíneként a tavalyinál nagyobb helyen és több színpaddal jelentkezik. A hazai és nemzetköz sztárok mellett „titkos headlinerek” is szerepelnek a programban, akiknek a részvételét egyelőre nem hozhatják nyilvánosságra.

A SopronFest programjában nagy szerep jut a kortárs képzőművészetnek és a gasztronómiának is, ismert festők és sztár chefek is ellátogatnak majd Sopronba.

A Soproni Egyetem 2024-ben is partnerként vesz részt a SopronFest programjában, a fesztivál idején pedig a karszalagos vendégek a városi buszokat ingyenesen használhatják majd.