Az Index Sunday Brunch műsorának vendége a legfiatalabban Michelin-csillagot kapott magyar séf.
327 találat az Indexről, és 360 a környékéről.
május 26., 06:48
Mire volna inkább szükség: elit konyhára vagy jó szakácsra?
Interjú Hamvas Zoltánnal, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökével.
május 18., 11:21
Kamaszkor, amikor a srácok már arra is vágynak, hogy bélszínt egyenek
Bélyegek, nők és vörös húsok.
május 18., 08:56
A háború a britek nemzeti kincsét is veszélybe sodorta
A kulcsfontosságú alapanyagok árai az egekbe szöktek.
május 11., 15:33
Miért marshall a máj, amikor lehetne marsall is, mégsem az?
Pierre elmondja, s közben megidézi ifjúkorát.
Portré Bíró Lajos séfről.
május 10., 06:44
Két év után újra lesz szegedi borfesztivál
Mintegy százötven pincészet lesz jelen.
május 4., 09:34
Vastag szalámihoz vastag vodka jár
Pierre kétbőröndnyi konzervről mesél.
május 2., 15:36
Galuska dúrban, sóska mollban – az ízeknek is van frekvenciájuk, ön is hallja?
Dúr és moll, avagy Kami és Rutin a gasztronómiában.
április 27., 08:54
Megmenekült a kivégzéstől, ám sorsa Párizsban utolérte
Történet a La Grand Véfour magyar vendégeiről.
április 18., 07:07
Hogyan ehetünk jó bárányt?
Egyre többen keresik a finom húsú bárányokat.
De mindig lesz olcsó, ami nem biztos, hogy rossz lesz.
április 14., 11:00
Móricz Zsigmond ránk hagyott egy széket a múltból, bárki ráülhet
Megnyitotta ajtaját a Centrál Kávéház.
április 13., 06:34
Böjt után jön a húsevés, és vele együtt a bujaság?
Pierre nem lassít, sőt belehúz. Terítéken a hús és még valami.
április 6., 11:30
Ballada a svéd bableveshez, avagy olykor a legnagyobb művészek is éheznek
A művészet tele van étvággyal.
április 4., 13:19
Tudjuk, hogy honnan jövünk, hova tartozunk, és nem felejtünk
Történelem és gasztronómia – sváb konyha Pilisvörösváron.
március 30., 08:23
Ez a történet olyan ritka, mint a fehér holló – ja, nem: fekete
Pierre visszarepít minket az időben, 1969-ben járunk.
március 28., 06:52
Így vették le a lábáról a miniszterelnököt egy tál aranygaluskával
Ez nem a „restek hamarja”, avagy hogyan vették le a lábáról Gróf Bethlen István miniszterelnököt egy tál aranygaluskával.
március 25., 11:51
Pécsi csapat nyerte a Közétkeztetési Szakácsversenyt
A kacsahússal töltött tavaszi tekercs és a brézelt marhanyak mindent vitt.
március 23., 19:40
Az addig oké, hogy brasserie, de mi is az?
Pierre elment a Lúdlábba, de már mikor?!
március 15., 11:56
Petőfi Sándor a csigára bevert egy-két tojást, túrós tésztát
Forradalmi étrend a múltból, ha már március, idus és ifjak.
március 14., 06:40
Zuglóban feltámadt a kaszinótojás
A Thököly helyén most Szaletly áll.
március 9., 20:31
Akár hisszük, akár nem, Amerikában is ismerik a pacalt
Ez, mondjuk, logikus, hiszen ahol sok a marha, ott sok a bendő.
március 7., 09:41
Kitört a szalmaháború: a magyar a jó, vagy a portugál?
Ez, persze, csupán finomság az árnyalatokban.
március 2., 16:51
Tequila vagy pálinka, mert nem mindegy, mit ivott a színész New Yorkban
A történet, amelyben Jávor Pál találkozik Jack Kerouac íróval.
február 28., 07:36
Miguel Vieria, avagy kiégés ellen a legjobb orvosság a Michelin-csillag
Portré egy portugál séfről, aki Magyarországon lett világhírű.
február 23., 18:09
Pierre ismét kirobbantja a Nagy Hamburger Háborút
A történet olyan kusza, hogy mindegy is, milyen volt ez a háború.
február 21., 06:11
Bábel étterem, amely porig ugyan nem égett, mégis hamvaiból támadt fel
Nemzetközi tapasztalatokkal bíró csapat lehelt belé életet.
Ahol a leginkább számít az ár-érték arány: emberkísérlet konzervsólettel.
február 19., 18:58
A szakácskönyvszerző, aki száz év után feltámadt
Egy rákosligeti ház padlásán talált kézirat és Parti Nagy Lajos féltényprózája kellett hozzá.
február 17., 12:50
Kávéház, melynek kulcsát Molnár Ferenc a Dunába dobta
Budapesten is van New York. Nem is akármilyen.
február 17., 10:57
Műsznob és Google-gourmet, a séf válaszolt az étteremkritikára
Varga Károly séf leírta, mit gondol, változtatás nélkül közöljük.
február 14., 12:24
Étterem, ami nem buggyosodik deréktájban, rásimul a felsőtestre
Nagyjából ilyen lenne a méretre szabott gasztronómia.
február 7., 17:32
Firkász: a szaft és a savanyú vaj
Ha a konyha felzárkózik, lehet, hogy az üzlet is dübörögni fog.
február 6., 08:09
Sztojan Ivkovics ötvenévesen becsukta a szemét, és rájött valamire
A magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának egyetlen kívánsága maradt.
február 5., 09:38
Már 25 éve csak egyfajta ételt eszik Victoria Beckham
Kísérlet az Arany Kaviár étteremben, az Indexet Bakcsy Árpád képviselte.
február 2., 11:07
Egy emlős magához veheti-e egy másik emlős tejét?
Van olyan, aki szerint ez elképzelhetetlen.
január 31., 06:44
Nemzeti színű kenyér és szómágia a kecskeméti 48 étteremben
Már a szómágiába csomagolt, költőinek gondolt elnevezések is gyanút keltőek.
január 30., 05:55
Régi idők íze a sült kolbász mustárral, kenyérrel – 2,80 Ft-ért a hentesnél
Csókay András szerint az evangéliumi, puritán étkezést kellene követni.
január 27., 17:11
Kiderült, mi lesz a Bocuse d'Or budapesti európai kontinensdöntőjének tányértémája
A világ egyik legrangosabb szakácsversenyét március 23. és 24. között rendezik.
január 24., 06:37
Tigristej a kolostorban, étterem a kalitkában
Pierre találkozása az UMO formációval és a finomhangolás igényével.
január 23., 12:01
Nagy László: Jó lenne idehaza is vidámabb embereket látni
Az egészség a legfontosabb, és a boldogság meglelése.
január 17., 10:40
Érdemes-e étterembe menni az év első munkanapján?
Pierre a januári melankóliában rátalált egy kis boldogságra.
január 16., 11:48
Mikler Roland: Nem szeretem, ha a saját hibámból gólt kapok
A magyar férfikézilabda-válogatott kapus csapatkapitánya rajong az olasz és indiai konyháért.
január 14., 10:33
Egyre kevesebben dolgoznak a gasztronómiai ágazatokban Németországban
2021 első tíz hónapjában 11,6 százalékkal kevesebben dolgoztak ezen a területen.
január 13., 06:44
Pierre végre elárulja, milyen szempontok alapján kóstolgat
Ehhez azért el is kell járni az éttermekbe, bisztrókba.
január 10., 14:58
Bejrúti huszárvágás a Duna bal partján – de mitől lesz libanoni egy pesti étterem?
Pierre ismét kitárja a levantei konyha ajtaját.
január 9., 12:21
Palya Bea: Énekesként a testem a hangszerem
Falusi lányként már tizenkét évesen almás és túrós lepényt sütött.
január 5., 21:19
Börtönben álmodott életről a Mézes Mackó alapítója
Onódy Lajos kalandos és megrendítő története.
január 5., 13:02
Hat éve nem adtak el olyan olcsón tonhalat Japánban árverésen, mint most
Az egyik legszebb példányért mindössze 16,8 millió jent, mintegy 46 millió forintot fizettek.
január 2., 17:33
Rántott sajt sosem volt, csak újragondolt gasztronómia – bezárt a Csalogány26
A Fricska és az Olimpia után most Buda egyik ikonikus helye szűnt meg.
2021. december 29., 05:50
Így főztek, ezt főzték 2021-ben a séfek, a szakácsok Magyarországon
Pierre ismét nem kímél senkit, igaz, amiről kell, arról előszeretettel mesél, lelkesen.
2021. december 27., 11:45
Bisztró egy Hófehérke és a hét törpe típusú kulipintyóban
Budaörsön világbajnok a rutin.
2021. december 26., 12:57
Böjte Csaba és a kongói tarajossül-pörkölt
Nagy hírű cukrászdától a hipermarketig bezárólag kóstoltunk és értékeltünk.
2021. december 21., 15:34
Ha Gombóc Artúr bejárhatná a világot, mindenhol megnyalná a tíz ujját
Összeszedtük különböző nemzetek tradicionális karácsonyi süteményeit.
2021. december 20., 17:20
Búcsú az Olimpiától
Meghirdették, hogy baj van, erre megtelt az étterem.
2021. december 19., 05:50
Borhoz csoki, csokihoz boldogság, boldogsághoz borospince
Luka Enikő fertőrákosi borász csokitortát süt.
2021. december 17., 14:50
Budapesti top éttermek séfjei vendégelték meg a mentősöket
A nem mindennapi „menza” a Köszönet a konyháról! elnevezésű kampány része volt.