Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keresés

181 találat az Indexről, és 129 a környékéről.

A bohó bájával és tökéletlenségeivel szeretem Magyarországot

A bohó bájával és tökéletlenségeivel szeretem Magyarországot

2018.08.24. 12:22 Módosítva: 2018-08-25 10:11:41
351
Külföldön dolgozó magyarok itthon nyaralnak 2. Mindenki az itthoni gyümölcsökért és ételekért rajong, szépek a balatoni strandok, de többen beszélnek mindennapi parasztságról, lehúzásról vagy magas árakról.

július 7., 09:45

Egy hatalmas csülök is nézhet ki gusztusosan Egy hatalmas csülök is nézhet ki gusztusosan

Egyre többen szeretnének szakítani a csárdákhoz kötődő nehéz, zsíros ételekkel. Az egyik példa a csopaki Vígmolnár, ahol újraértelmezik a hagyományos csárdaételeket.
Michelin-csillag kétezer forintból

Michelin-csillag kétezer forintból

2018.05.20. 10:57 Módosítva: 2018-07-02 16:32:03
282
Megkóstoltuk, mit tud a világ legolcsóbb Michelin-csillagos étterme, ahol a gyömbérrel és hínárral tálalt szezámos nyers szardínia az ebédmenü csúcsa.
Rántott húsban már rég agyonvertek minket

Rántott húsban már rég agyonvertek minket

2018.01.07. 11:54 Módosítva: 2018-01-08 11:16:39
1919
Kipróbáltuk a tízezer forintos Michelin-csillagos rántott húst és a kihívóit a világ rántotthús-fővárosában,Tokióban. És elszomorodtunk Magyarország állapota miatt.

2017. december 19., 11:22

A három Michelin-csillagos séf, aki maradékokból főz vacsorát A három Michelin-csillagos séf, aki maradékokból főz vacsorát

Massimo Botturának nem nagyon van szüksége reklámra. Éttermébe hónapokra előre kell foglalni, sokan neki tulajdonítják az olasz gasztronómia megújulását. Fő célkitűzése az étel jobb elosztása, hogy ne kerüljön kukába az élelmiszer.

2017. október 13., 20:54

Átadták az Európai Polgár Díjakat

A magyarok közül Széll Tamás, egy migrációs egészségügyi szakértő és egy határokon átívelő matematikaversenyt szervező tanár kapott elismerést.

2017. augusztus 11., 16:24

10+1 hely, ahol jót ehet a Szigeten 10+1 hely, ahol jót ehet a Szigeten

Francia pite, lángosburger, csokoládés gyros és kemencében sütött pizza: van zsír az ipari megaburgeren túl is! Kigyűjtöttük a fesztivál legjobb ételeit.

2017. július 31., 11:06

Kijöttem ide egy bőrönddel, és a nagy arcommal Kijöttem ide egy bőrönddel, és a nagy arcommal

Legalább negyvenezer magyar dolgozik az angol vendéglátásban, ezért elmentünk Londonba, hogy megkeressük őket. Sokan találták meg a számításukat a pörgő londoni gasztronómiában, séfek, étteremvezetők, bármenedzserek, főcukrászok lettek. És többnyire eszük ágában sincs visszatérni.

2017. június 27., 06:18

Hogyan kell rendesen hot dogot enni? Hogyan kell rendesen hot dogot enni?

Érintheti a szósz a bucit? Hány harapással illik megenni? 18 éves kor után ciki a kecsap? Minden, amit a tudni akart a hotdogevésről.
Pizzát is szoktam rendelni

Pizzát is szoktam rendelni

2016.10.19. 16:52 Módosítva: 2016-10-20 12:49:47
870
Eljött a Michelin-csillagos Onyxból, és két saját étterem nyitását is tervezi Széll Tamás. Nyáron végigutazta Dánia és Norvégia legjobb éttermeit, és most elsősorban a Bocuse d'Or januári döntőjére készül. Úgy érzi, túlságosan ismert lett, és nem főz mindig magának, sőt sokszor egy pereccel is boldog.

2016. október 17., 18:28

Nincs saját életünk Nincs saját életünk

Fausto Arrighi 36 éven keresztül szinte csak evett, hiszen ő volt az az olaszországi Michelin-kalauz igazgatója. Kilencezer éttermet tesztelt, 119 csillagot osztott ki. De hogyan lesz valaki Michelin-ellenőr? Hogyan adják a Michelin-csillagokat, hogyan fedezik fel az új éttermeket, és egyáltalán miért éri meg ez bárkinek? A Michelin ellenőrei nagyon ritkán nyilatkoznak a sajtónak, vele Budapesten beszélgettünk.

2016. augusztus 13., 10:52

Ezek a legjobb helyek a Balaton körül Ezek a legjobb helyek a Balaton körül

Már csak négy hétvége van hátra a nyárból, úgyhogy egy térképre tettük az összes olyan helyet, amit említésre méltónak találtunk az elmúlt két évből. Éhes? Tervezzen rá az útvonalra az Index balatoni kajatérképén, és már indulhat is!

2016. július 21., 20:18

Megérkezett hozzánk is az erdélyi luxusszéna Megérkezett hozzánk is az erdélyi luxusszéna

Egy korábbi banki dolgozó és egy külföldről hazatért, székely séf újítják meg Budapest egyik éttermét. Az éttermet, ahol radikális módon folyik a növények újra felfedezése, a séf pedig maga gyűjti Erdélyben a szénát, a gombát meg a fenyőrügyet. A Michelin-csillag garantált.
Hekkre épül a balatoni hekk arculata

Hekkre épül a balatoni hekk arculata

2016.07.12. 08:50 Módosítva: 2016-07-13 07:22:14
406
Ugyanis nem balatoni, hanem argentin hekket kaphat a legtöbb büfében. A hekk a 70-es években kezdett hódítani a magyar strandokon, nemzetközi összevetésben nem mi vagyunk a legnagyobb hekkevők.

2016. május 10., 16:40

Nem tudom, hogy lehet így koncentrálni Nem tudom, hogy lehet így koncentrálni

Már most őrület van a budapesti Bocuse d'Oron, az angolok egy egész zenekarral vonultak föl. A magyar csapat, élén Széll Tamással szerdán versenyzik.
Ismerje meg Donald Trump és De Niro kedvenc éttermét!

Ismerje meg Donald Trump és De Niro kedvenc éttermét!

2016.05.08. 14:43 Módosítva: 2016-05-09 12:12:44
825
Ahol a Kockahas-slágeres együttes egykori gitárosa a vezető pincér. Fekete Marcell morzsatakarítóként kezdett, ugyanúgy odafigyel az autószerelőre, mint Woody Allenre, és van olyan vendégük, aki minden vasárnap 5000 dolláros bort iszik.

2016. április 18., 19:21

Budapesten főzött London kedvenc szakácsnője Budapesten főzött London kedvenc szakácsnője

Üstökösként robbant be a londoni gasztrovilágba az ukrán származású Olia Hercules, pedig szerinte ő nem tett mást, mint megmutatta a világnak a kelet-európai konyha sokszínűségét. Budapesten főzött is.
Állandóan fáradtak és éhesek vagyunk

Állandóan fáradtak és éhesek vagyunk

2016.04.16. 14:27 Módosítva: 2016-05-03 18:54:24
818
Szulló Szabina és Palágyi Eszter jelenleg az ország két legmenőbb szakácsnője, mindketten Michelin-csillagos séfek. A konyhafőnök élete nem csak főzésből áll, mindenért ők felelnek, miközben enni sincs idejük, egész nap dolgoznak és hajnalban érnek haza. De imádják.

2016. április 10., 12:13

Itt tényleg jót ehet a pénzéért Itt tényleg jót ehet a pénzéért

Nem csak a csillag számít nagy elismerésnek a Michelin-kalauzban, hanem a Bib Gourmand jelzés is, ami azt jelenti, hogy kiváló ételt kapunk nem túl drágán. Budapesten két ilyen étterem van, ki is próbáltuk mind a kettőt.