Szokatlan hely, ahol India és Franciaország egyesül

IMG 7282 landscape
2024.02.13. 06:52 Módosítva: 2024.02.14. 16:52
Szokatlanul hangzik, hogy indiai ételhez pezsgőt szolgálnak fel. A Bombay Budapest étteremben viszont épp egy különleges élmény részesei lehettünk: új, ötfogásos menüt kóstoltunk – ami húsos és húsmentes változatban is elérhető –, a kísérő ital pedig nem más volt, mint a híres Moët champagne.

Négy, a magyar fővárosban élő indiai barát megálmodta, hogy egy kiváló minőségű, kortárs értékeket képviselő indiai színfoltot teremtenek meg Budapest szívében. Három évvel ezelőtt ez meg is valósult az Október 6. utcában.

Különleges gasztronómiai utazás

A Bombay Budapest tulajdonosai nem a brit gyarmatosítás után megjelenő slágerfogásokat szolgálják fel a vendégeknek, hiszen ennél sokkal nagyobb ambíciókkal és tervekkel érkezett az étterem a magyar fővárosba. Ugyanakkor a működésére jellemző „Fine Indian Cuisine” szerepe most, 2024-ben teljesedik ki, hiszen Magyarországon elsőként kínál autentikus, indiai kóstolósort mindazok számára, akik részesei szeretnének lenni egy különleges gasztronómiai utazásnak.

A Budapesten élő indiai tulajdonosok mellett a Bombay konyháját is teljes mértékben indiai csapat alkotja. Az éttermi márkát Abhishek Stan Ahuja, míg a konyhai munkát Makki Ahmad Qureshi executive séf fogja össze. Az Indiában működő éttermeiről híres Qureshi család sarja karrierje alatt olyan városok gasztronómiai szokásait szívta magába, mint Delhi, Mumbai, Lucknow és Dubaj. Makki Ahmad Qureshi azt mondta: 

Utazásaim és munkáim során mindig is hazám különböző fűszereinek sokrétű felhasználása érdekelt, valamint a kulturális gasztronómiai örökségünk felfedezése. India egyes régióit az ország méretéből fakadóan számtalan szokás és különlegesség jellemzi. Éppen ezért generációkon átívelő családi receptjeim és saját fűszerkülönlegességeim használata mellett a konyhai csapatot is úgy építettük fel, hogy tudásban és szakértelemben is hűen tükrözni tudjuk India sokszínűségét. Szívből örülök, hogy ezt most egy még különlegesebb élménnyel koronázzuk meg.

A tökéletes választás

A Bombay Budapest koncepciója és konyhai munkássága miatt az étterem vezetői fontosnak tartották, hogy az ételkülönlegességekhez párosított champagne is kiváló legyen, és egyenrangú részét képezze egy ilyen kóstolósornak. Ezért volt tökéletes választás a Moët & Chandon márka, amely több mint 280 éve kimagasló pincészete a champagne világának. Itt azonban nem csupán a megfelelő párosításról van szó, hanem arról, ahogyan az indiai fűszerek és a champagne jegyei újabb ízeket hoznak ki egymásból.

Emiatt jött létre egy szorosabb együttműködés a két márka között, amely a különleges tételek mellett egyedi éttermi installációkban is megmutatkozik. 

A Moët & Chandon ikonikus champagne-ház magyarországi hivatalos forgalmazójaként keressük és támogatjuk a kiemelkedő gasztronómiai koncepciók megvalósulását. Célunk az, hogy így Budapest magas színvonalú turisztikai fejlődését ösztönözzük

– emelte ki Kacsóh Gábor, a Fine Brands Company igazgatója.

A Bombay Budapest legújabb kóstolósora kizárólag előzetes foglalás esetén érhető el – húsos és húsmentes változatban –, és a Moët & Chandon mellett borpárosítással is kérhető. Az étterem célja, hogy minden vendéget néhány lépéssel közelebb hozzon az eredeti, minőségi indiai gasztroélményhez egy kortárs környezetben.

A cikk a Bombay Budapest együttműködésével készült.

(Borítókép: Kiss Dorka / Raconteur Agency)