Jó nemzetközi értékelést kapott a METU

2023.11.23. 11:35
Szép osztályzatot kapott az egyetem a neves nemzetközi minősítőtől. Nemzetköziség területén a legjobb értékelést kapták.

Négycsillagos minősítést kapott a világ felsőoktatási intézményeit elemző Quacquarelli Symondstól a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU). A Quacquarelli Symondsot 1990-ben alapította Nunzio Quacquarelli.

Értékelése a Times Higher Education World University Rankings és az Academic Ranking of World Universities mellett a legbefolyásosabb egyetemi rangsorok közé tartozik. Az értékeléskor a pályázó intézmény 0–5 csillagot kaphat 13 kulcskategória közül legalább nyolcban.

A METU az oktatás, foglalkoztathatóság és inkluzivitás területén is magas, 4 csillagos besorolást kapott, és kiemelkedően szerepelt a nemzetköziesedés terén végzett munkában, ahol a legmagasabb értékelést, 5 csillagot ért el. Az intézmény infrastruktúra, művelődés és művészetek, valamint az akadémiai fejlődés terén elért eredményeit 3-3 csillaggal ismerték el.

A Budapesti Metropolitan Egyetem myBRAND nevű oktatási módszere bekerült a QS Reimagine Education díj pályázatának döntősei közé. Ez az innovációs díj azoknak a felsőoktatásban alkalmazott módszereknek az elismerésére szolgált, amelyek hozzájárulnak a hallgatók tanulási eredményeinek javításához, és eredményes munkaerőpiaci elhelyezkedésükhöz. A METU myBRAND módszere 1200 pályázóból a legjobb 360 közé került.