Gőzerővel készül az önkormányzati választásokra a Kétfarkú Kutya Párt

2023.11.23. 16:38
A párt elnöke bejelentette, hogy a 2024 júniusi helyhatósági választásokon 3 városban és 8 budapesti kerületben már biztosan indul az MKKP. Ajkán és két fővárosi kerületben polgármesterjelöltet is indítanak.

„2022-ben 14 alkalmas önkormányzati képzést indítottunk azoknak, akik a Kutyapárt színeiben képviselő- vagy polgármesterjelöltként indulnának” – közölte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). A párt közleményében tudatta, hogy a képzés elvégzését követően a taggyűlés, a regionális koordinátorok, valamint a helyi szervezetek közösen döntenek arról, ki és hol induljon el az önkormányzati választáson 2024-ben.

Az MKKP szerint a jelöltek közül eddig tizenegyen feleltek meg a feltételeknek. A Kutyapárt jelöltje az lehet, aki elkészíti a „házi feladatokat”, legalább egy helyi ügybe beleáll, valamint helyben egy aktív kutyapártos csapatot épít.

Kovács Gergely, az MKKP elnöke bizonyosan indul a polgármesteri székért a XII. kerületben, valamint Nagy Dávid a IV. kerületben. Vidéken eddig az ajkai Sándor Balázs jelezte, hogy ringbe szállna a polgármesteri tisztségért. Budapesten az I., a II., a III., IX., XIV., XXII. Kerületekben indít képviselőt az MKKP, vidéken pedig Szegeden és Győrben.

Az MKKP a fővárosban a legerősebb 

Mint azt korábban az Index megírta, a Kétfarkú Kutya Párt támogatói alapvetően nagyvárosiak: a budapestiek 7, a megyeszékhelyen élők 6 százaléka szavazna rájuk, a kis közepes városokban 4, a falvakban 2 százalék.

Az életkori eltérések is markánsak: a fiatalok 6, a középkorúak 5, az idősek 1 százalékára számíthatnak. A Kétfarkú Kutya Párt híveinek részvételi hajlandósága elmarad a többi pártétól: 48 százalékuk tekinthető aktívnak.