A készenléti rendőrök találták meg a két hete eltűnt 14 éves fiút, öngyilkos akart lenni

2023.11.24. 12:43
A kórházból több mint két hete megszökött tinédzserre az egyik fővárosi pályaudvaron találtak rá a KR-es járőrök osztrák és német kollégáikkal közös szolgálatuk során.

A 14 éves fiú november 6-án 16 óra 40 perc körül egy VII. kerületi kórházból ismeretlen helyre távozott, a rendőrök azóta is keresték. A fővárosban szolgálatot teljesítő rendőrök a körözés kiadása óta folyamatosan kiemelten kezelték az eltűnési ügyet, és azon voltak, hogy minél előbb megtalálhassák.

A Készenléti Rendőrség (KR) Mélységi Ellenőrzési Osztályának munkatársai november 23-án nemzetközi idegenrendészeti akció keretében a fővárosban járőröztek osztrák és német kollégáikkal közösen.

A Nyugati pályaudvart ellenőrizték éppen, amikor feltűnt nekik egy zavartan viselkedő tinédzser. Amikor igazoltatták, kiderült, hogy ő a több mint két hete keresett fiú.

Az egyik budapesti kórház pszichiátriájáról szökött meg, vélhetően öngyilkossági szándékkal – közölte a rendőrség a honlapján.

A rendőrök kérdéseire most sem tagadta, hogy véget akar vetni életének.

Így bevitték a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányságára, ahova mentőt kértek hozzá. Ők szállították kórházba. A gyors együttműködésnek köszönhetően így sikerült megelőzni a tragédiát.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.