Hadházy Ákos bekeményített, késsel rontott neki a kormány plakátjainak

2023.11.26. 11:50
A Facebook-oldalára töltött fel egy videót vasárnap a független parlamenti képviselő, amint épp egy plakátot rongál, mert az „egy fasiszta jellegű propagandakampány” része. A plakát a nemzeti konzultáció kitöltésére buzdít, ami többnyire Brüsszelről szól. Hadházy Ákos szerint ez nem összeegyeztethető a valódi választásokkal.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő talált egy hirdetőoszlopot, amelyen Alex Soros, valamint Ursula von der Leyen látható, majd nekiesett. A nemzeti konzultációt hirdető plakátok nagyon zavarják a politikust, így arra buzdított mindenkit, hogy tegye ezeket tönkre.

Megjelentek országszerte ezek az újabb gyalázatok... gyakorlatilag egy fasiszta jellegű propagandakampányt látunk az önök pénzéből

– jelentette ki Hadházy Ákos.

Majd megmutatta, hogyan is kell szakszerűen eltávolítani a plakátot, miközben arról beszélt, hogy „eddig még nem sikerült megállítani ezeket a plakátokat”, de ezzel az Európai Uniónak is tisztában kellene lennie. Szerinte nem nevezhető valódi választásnak az, amikor a kormánypárt már hónapokkal a választások előtt adófizetői pénzből kampányol.

Tudjuk, hogy ezzel nem állítjuk meg, mégis mindenkit arra biztatnék, hogy a környezetében rongálja ezeket a plakátokat. Egy plakát megrongálása nem bűncselekmény

– fogalmazott.

Azonban nem tagadja, hogy szabálysértés lehet. Ettől függetlenül szerinte olyan időket élünk, „amikor bizonyos szabályokat muszáj áthágni, miközben a kormány lábbal tiporja a jogállam alapjait is”.

A plakátkampány a nemzeti konzultáció kitöltésére buzdítja az embereket. A konzultáció kérdéseivel ebben a cikkben foglalkoztunk. Első ránézésre is szembetűnő, hogy az összes kérdés a „Brüsszel” szóval kezdődik. Ennek a cikknek a végén megkérdeztük olvasóinkat, kitöltik-e a konzultációs lapokat. Válaszaik alapján kétszer annyian gondolják úgy, hogy nem töltik ki, mert nem látják semmi értelmét.

Nemrég egyébként az Európai Bizottság is foglalkozott a konzultációval. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az X-en írta meg, hogy szerinte Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen, mert Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője kijelentette, hogy aki tájékozódni szeretne az uniós politikákról, tekintse át az uniós információs forrásokat.