Kiderült, mi okozhatta a szalagavatóján rosszul lett fiú halálát

2023.11.27. 06:47
Elképzelhető, hogy egy veleszületett, azonban tünetmentes szívritmuszavar okozhatta a 17 éves végzős fiú halálát, aki a szalagavató ünnepségén lett rosszul egy héttel ezelőtt. A Kardiológiai Intézet főigazgatója a lehetséges okokról nyilatkozott az RTL-nek.

Szívritmuszavar okozhatta annak a fiúnak a halálát, aki rosszul lett a szalagavatóján és később meghalt – írja az RTL Híradó.

A csatornát a Kardiológiai Intézet főigazgatója tájékoztatta a 17 éves fiatal fiú múlt csütörtöki halálának lehetséges okairól.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, szörnyű tragédia történt a budapesti Szent Imre Gimnázium idei végzőseinek szalagavató bálján: a november 18-án tartott ünnepségen előbb hirtelen rosszul lett, majd összeesett a végzős diák. A Budaörsi Városi Sportcsarnokhoz ezután kiérkeztek a mentősök, akik újraélesztették, majd életveszélyes állapotban szállították kórházba a fiút. A gimnázium csütörtökön számolt be a tragikus hírről, mely szerint a fiú aznap kora reggel meghalt. 

Ágoston szervezete alulmaradt a közdelemben

– tájékoztattak. 

A Kardiológiai Intézet főigazgatója, Andréka Péter szerint elképzelhető, hogy a fiú halálát szívritmuszavar okozhatta, amelynek nem voltak tünetei. 

Vannak olyan szívfejlődési rendellenességek, amelyekkel a gyermekek születnek, azután viszont teljesen tünetmentesek maradnak. Hirtelen, teljesen kiszámíthatatlan időben viszont jelentkezhetnek a tünetek

– összegezte a lehetőséget. 

A mentők többek között az ilyen esetek miatt tanítják az újraélesztést több iskolai programban is.