Baleset miatt lezárták az M0-s autóutat, egy ember meghalt

Baleset miatt megállították az M0-s autóút forgalmát az M1-es autópálya felé az M5-ös autópálya csomópontjánál – közölte szerdán délelőtt az Útinform. A karambolban egy ember meghalt.

Az Útinform közölte, hogy az autóút 29-es kilométerében történt baleset miatt az M5-ös autópályáról sem lehet felhajtani az M0-s autóútra az M1-es autópálya felé.

A ki teheti, menjen tovább, és az M51-es autóúton kerülve hajtson fel az autóútra. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy tehergépkocsi és egy furgon ütközött össze az autóúton Gyál közelében – írták. 

Baleset miatt megállították az M0-s autóút forgalmát az M1-es autópálya felé az M5-ös autópálya csomópontjánál szerda délelőtt – közölte honlapján az Útinform. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy ember meghalt a balesetben.

Az autóút Győr felé vezető oldalán a 29-es kilométernél egy mikrobusz nekirohant az előtte haladó horvát felségjelű kamionnak. Az ütközés következtében a mikrobusz vezetője a helyszínen életét vesztette.
    

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére 8 kilométeres torlódás alakult ki a szakaszon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem sokkal később azt írta, hogy három tehergépkocsi rohant egymásba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Soroksár közelében.

Közlésük szerint a megrongálódott gépkocsik két forgalmi sávot elfoglalnak, a terelés nem megoldható. Azt kérték, hogy a műszaki mentés idejére az autópálya érintett szakaszát lehetőség szerint az autósok kerüljék el. Később a Police.hu-n azt közölték, hogy egy sávon megindulhatott a forgalom Soroksárnál.