Mintegy ötszáz embert vert át egy gelénesi nő

2023.11.29. 15:56
Apróhirdetési portálokon és közösségi oldalakon keresztül vert át több száz embert egy 36 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakos. A nő 15 millió forintot szerzett ügyleteivel, a rendőrség végül sikeresen letartóztatta.

A gelénesi nő videójáték-konzolokat, fürdődézsákat, kerti játszótereket és kelendő baba-mama termékeket kínált eladásra. A gyanútlan vevők elutalták neki az előleget, vagy akár a teljes vételárat a termékekhez, azonban azokat sosem kapták meg, a pénz elküldése után a hirdető elérhetetlenné vált számukra.

A csaló a lebukásáig csaknem 500 embert ejtett tévedésbe és károsított meg több mint 15 millió forinttal.

A police.hu közlése szerint az első feljelentés 2022 februárjában érkezett meg a marcali rendőrökhöz, akik 60 napon belül feltérképezték a bűncselekmény elkövetése mögött álló személyt.

A nyomozók a feltételezett elkövető bankszámláit zárolták, lakhelyén kutatást tartottak, a nőt elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozati munka azonban itt még nem ért véget, ugyanis a bankszámlák számtalan további gyanús utalás adatait tartalmazták.

Az adatok elemzése végül 489 áldozathoz vezette el a rendőröket, amelynek eredményeképp az addigra már őrizetbe vett és letartóztatott nőt ennyi rendbeli csalás bűntett és vétség elkövetésével gyanúsították meg.