Jelentős változás lép életbe a MÁV irányításában

2023.12.01. 10:39
A cégirányítást érintő fontos lépéssel folytatódik a MÁV–Volán-csoport integrációja. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) úgy rendelkezett, hogy 2023. december. 1-től közös vezérigazgató és egyesített igazgatóság irányítja a két nagy, személyszállítással foglalkozó közszolgáltató vállalat, a MÁV-START és a Volánbusz tevékenységét – közölte a MÁV.

Az egységes irányítású két társaság közös vezérigazgatójának dr. Mosóczi Lászlót, a MÁV-START vezérigazgatóját kérte fel a közgyűlés.

Létrejött a két cég új, immár azonos tagokból álló igazgatósága is, amelynek elnöke Barna Zsolt, tagjai pedig ifj. Chikán Attila, dr. Lantos István, Németh Lászlóné, dr. Sors László, Puskás András és Vida József lettek.

Szintén azonos tagokat delegált az ÉKM a két vállalat felügyelőbizottságába, így mindkét testület elnöke Hegedüs Éva, tagjai pedig dr. Naszvadi György, illetve Dancsó József és Szarvas Ferenc lettek.

Az autóbuszos közszolgáltató vállalat eddigi vezérigazgatója, Kruchina Vince a jövőben a Volánbusz általános vezérigazgató-helyetteseként folytatja szakmai pályafutását, továbbá a MÁV-START menedzsmentjét támogatja munkájával.

A MÁV–Volán-csoport egészének tevékenységét, a közlekedésfejlesztési stratégia végrehajtását továbbra is dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója irányítja – olvasható a MÁV oldalán.