Nem kapta meg a felsőjét, ezért verekedésbe keveredett az őrökkel a fogdában egy német férfi

2023.12.01. 12:24
Őrizetbe vettek egy hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított német állampolgárságú férfit és az ő bántalmazásával gyanúsított rendőröket is.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatójából kiderül: a budapesti rendőrök november 29-én bűncselekmény gyanúja miatt előállítottak egy német férfit, aki a fogdában arra panaszkodott, hogy fázik.

Az egyik rendőr ekkor kiengedte, hogy a folyosón lévő ruháját felvegye, de amikor kiderült, hogy a pulóverben lévő madzag önkárosításra is alkalmas lehet, mégsem engedte meg.

A gyanú szerint a német férfi felháborodásában ököllel állon ütötte a rendőrt, aki jelentette az esetet. Erre egy másik rendőr szaladt oda a férfihoz, majd a gyanú szerint gumibottal többször megütötte. A földre került férfit a fogdaőri feladatokat ellátó rendőr lefogta, míg társa folytatta az ütlegelését.

„A nyomozó ügyészek a német férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúját, míg a két rendőrrel szemben társtettesként hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének a megalapozott gyanúját közölték, majd elrendelték mindhárom gyanúsított őrizetét” – olvasható az MTI által hírül adott közleményben.