444-es filmet vetítettek a budapesti Piarista Gimnáziumban, felháborodtak a szülők

2023.12.04. 13:01
A 444.hu egyik aktuálpolitikai filmjét vetítették le fizikaórán a Budapesti Piarista Gimnáziumban. Emiatt az intézménybe járó diákok szülei felháborodtak, az iskola igazgatója pedig szóbeli figyelmeztetésben részesítette a tanárt.

A felháborodott szülők a Mandinernek beszéltek arról, hogy pár hete egy 444-es filmet vetítettek le fizikaórán. Hogy melyik filmről volt szó, azt a Mandiner nem közölte (a 444-nek egyébként pár hete az utóbbi évek kormányzati lejárató kampányairól jelent meg filmje, aminek nagyobb közéleti visszhangja volt).

A Mandiner a történtek miatt kérdést küldött az iskola igazgatójának, Horváth Bálint Pálnak, aki azt válaszolta: „A szóban forgó esetről november első felében értesültem egy szülői bejelentésből, majd igyekeztem tájékozódni az eset körülményeivel kapcsolatban, és egyeztettem az iskola fenntartójával is.”

Az adott filmrészlet megítélésem szerint nem illeszkedik a tantárgy tematikájához, és annak aktuálpolitikai tartalma miatt is szakmai hiba volt a levetítése. Az érintett kolléga a felelősségét elismerte, és szóbeli figyelmeztetést kapott. Aktuálpolitikai témájú filmek lejátszása nem gyakorlat az iskolánkban

– áll az iskolaigazgató válaszában.

Egy héttel ezelőtt egyébiránt egyházi iskolák pedagógusai vonultak fel egy tanártüntetésen.