Iskolapaddal dobta fejen apósát egy férfi Borsodban

2023.12.04. 09:27
A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és magánlaksértés vétsége miatt. Az elkövető ittasan egy családi ház udvarán, szitkozódva volt élettársát kereste. Felszólították, hogy távozzon, ekkor berúgta a ház ajtaját, és amikor az apósa felelősségre vonta, a férfi egy 15 kg súlyú acélvázas iskolapaddal fejen dobta.

A vádirat szerint a férfi január elején, délután lakóhelyén, egy borsodi településen ittas állapotban bement egy családi ház udvarára, ahol szitkozódva volt élettársát kereste. A házban tartózkodó három nő – köztük a tulajdonos és a volt élettársának az anyja – közölte vele, hogy nincs ott az élettársa, távozzon. A vádlott nem hitt a mentegetőzésnek, berúgta a bejárati ajtót, bement a lakásba, ahol még mindig az élettársát kereste.

A ház tulajdonosnője és a vádlott élettársának az édesanyja kitolták a férfit a lakásból. Ekkor a volt élettárs édesapja az udvarról rászólt a vádlottra, ő erre válaszul megfogott egy 15 kg súlyú, 1 méter hosszú acélvázas, faborítású iskolapadot, és azt felé dobta.

Az eszköz fejen találta a sértettet, aki földre esett és könnyebb, vérző fejsérülése keletkezett.

A vádlott a földön fekvő sértetthez ment és többször ököllel fejen ütötte. Cselekményének az vetett végett, hogy a ház tulajdonosa és a vele lévő két másik nő elhúzták a sértettől. Figyelemmel a bántalmazás eszközére, fizikai jellemzőjére a fejet ért támadásra, a vádlott cselekménye alkalmas volt és arra irányult, hogy a sértettnek súlyos sérüléseket okozzon.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.