Meleg helyzetet teremtettek, megizzasztották Csák Jánost

D  TT20231204026
2023.12.05. 16:21 Módosítva: 2023.12.05. 16:26
Csák János kultúráért és innovációért felelős minisztert az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága előtti éves meghallgatásán többek között a tizenévesek internetes melegpornó-tartalomhoz való hozzáféréséről és a Biblia befóliázásáról is kérdezték. Arról is beszélt: vizsgálják, hogy az osztálytermekbe beengedjék-e a telefonokat.

Csák János az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága előtti éves meghallgatásán azt mondta, az ország jövője szempontjából egzisztenciális kérdés, hogy gyerekek szülessenek. Úgy látja, ugyan az általa vezetett minisztérium különböző szakterületeket felügyel, de mind mögött egységes a társadalomfilozófia.

A kulturális minisztert kitért arra is, hogy a TikTok internetes videomegosztó platform betiltására nem lát lehetőséget,

AZONBAN MOST DOLGOZNAK egy olyan javaslaton, amelynek értelmében AZ OSZTÁLYTERMEKBŐL KITILThatnák AZ OKOSTELEFONOKAT. 

Az utóbbi felvetésről egyébiránt októberben is kérdeztek már a belügyminisztériumot.

Az MTI tudósítása szerint a meghallgatáson ellenzéki képviselők is feltehettek kérdéseket a miniszternek. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke L. Simon László menesztésének indokaival párhuzamot vonva azt kérdezte, hogy mivel a tizenévesek bármilyen internetes melegpornó-tartalomhoz hozzájuthatnak, van-e a kormánynak kimutatása arról, hány tinédzser vált a „magyar LMBTQ-közösség tagjává ilyen videók megnézése után”. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, az Országgyűlés hozza a törvényeket, és az állami tisztségviselőknek kutya kötelességük azokat betartani.

Nekem sincs választási lehetőségem

– szögezte le, hozzátéve, be fogja tartani és tartatni a törvényeket.

Varga Zoltán, a bizottság DK-s elnöke azt firtatta, a miniszter miként vélekedik a Bibliáról, Ádám és Éva gyermekeiről, Szodomáról és Gomoráról, és azt kérdezte, hogy a miniszter befóliázná-e a Bibliát? Csák elmondása szerint csak a gyerekpolcon lévő könyveket kell befóliázni, ugyanakkor garanciát nyújt a kormány arra, hogy a gyermeknevelés jogát nem veszi el senkitől.

(Borítókép: Csák János a meghallgatásán az Országgyűlés Kulturális Bizottságának ülésén a Parlament Klebelsberg Kunó-termében 2023. december 4-én. Fotó: Kovács Attila / MTI)