Intenzív havazás várható: néhol 30 centiméteres hótakaró is lehet

2023.12.05. 17:53
Az idei tél legintenzívebb havazása jöhet csütörtökig. Szerda estére az ország több része is fehérbe borul. A Bakonyban több mint 30 centiméteres hótakaróval számolhatunk.

Mint írtuk, szerdán a déli óráktól egy csapadékzóna érkezik a Dunántúl fölé. Ez eleinte eső lesz, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon és Budapest körül már havas eső, ónos eső váltja. Késő estétől a nyugati határvidéken nagy valószínűséggel havazhat is. 

Szerda estig a legtöbb hó várhatóan a Bakony–Mecsek vonalában hullhat, sík vidéken 5-15 centiméter, de a Somogyi-dombság és a Dunántúli-középhegység, valamint

A Bakony területén 20-30 centiméter vastag hóréteg is kialakulhat.

 – ismertette előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A havazás csütörtökön a déli órákig folytatódhat, amelyből további több centiméteres friss hó várható. 

Tartós havazás az ország nyugati, északnyugati felén várható, ezeken a területeken a kialakult hótakaró is megmaradhat – írja az Időkép. 

Csütörtök reggelig a Dunántúlon 10-20 centiméternyi friss hó is hullhat. A Bakonyban akár 30 centiméternél is nagyobb hótakaró várható. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras