Összekalapozná Gyurcsány Ferenc az Állami Számvevőszék által kiszabott bírságot

2023.12.07. 18:12
Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) a szimpatizánsaitól kér segítséget, hogy kifizesse az Állami Számvevőszék által tiltott pártfinanszírozás felhasználása miatt kiszabott „gigabírságot”.

Alig kapták meg az összefogás pártjai az Állami Számvevőszéktől a bírságot a 2022-es országgyűlési választások külföldi kampánytámogatásának ügyében, Gyurcsány Ferenc és a DK máris gyűjtésbe kezdett.

A napokban minden idők legnagyobb DK elleni kormányzati támadását éljük meg. Az Állami Számvevőszék történelmi mértékű, végeredményben közel 90 000 000 forintos gigabírságot szabott ki a Demokratikus Koalícióra

– írja a DK elnöke Facebookon. 

Gyurcsány Ferenc arra reagálva posztolt, miszerint az összefogás pártjainak folyósított 260 millió forintos támogatásrész felhasználását illegálisnak találta az Állami Számvevőszék, ezért kirótta azt büntetésnek. Ez azt jelenti, hogy az összeget a hat párt (a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP) között egyenlő arányban osztanák el, ami egyenként 43,5 millió forintos bírság kifizetését jelenti.

Itt van az esély, hogy megmutassuk Orbán Viktornak, hogy bármit is csinál, minket nem hallgattathat el. Arra kérünk mindenkit, hogy támogasson minket, a támogatással pedig üzenje meg a kormánynak, hogy nem fogunk elhallgatni.

– kéri szimpatizánsait Gyurcsány Ferenc. 

Ahogyan arról az Index is tájékoztatott, idén nyáron hidegzuhanyként érte az összefogás pártjait az ÁSZ részletjelentése, miszerint 3,2 milliárdos bírság kifizetésére kötelezné őket tiltott pártfinanszírozás felhasználása miatt, amennyiben beigazolódik, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) ebből fizette az ellenzéki kampány költségeit. A számvevőszék szerint 1,7 milliárd forint érkezhetett külföldi forrásból, a büntetés pedig a törvények alapján ennek duplája.