Videón, ahogy egy borsodi zebrán elütnek egy futónőt

2023.12.08. 17:24 Módosítva: 2023.12.08. 17:33
Egy borsodi település kereszteződésén haladt át egy autós tavaly júniusban, amikor elütött a zebrán egy futónőt. A sértett csonttöréseket és maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

Egy szolgálaton kívüli rendvédelmi dolgozó 2022. június 29-én reggel autóval közlekedett egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei városban – írja sajtóközleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vádlott egy kereszteződéshez érkezett, ahol jobbra akart kanyarodni, miközben a járdához futva közelített egy nő. A forgalmat irányító lámpa mindkettőjüknek zöldet mutatott, így a bekanyarodó vádlottnak elsőbbséget kellett volna adnia az áthaladó gyalogosoknak.

A nő futva kelt volna át a zebrán, de az autós figyelmetlensége miatt nem vett észre és elütötte. 

A sértett csonttöréseket és maradandó fogyatékossággal járó súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot. A balesetről egy megrázó videót is megosztottak.

A zebrán áthaladó gyalogosoknak elsőbbségük van

Az ügyészség arra figyelmezteti közleményében a közlekedőket, hogy egy pillanatnyi figyelmetlenség is nagyon súlyos következményekkel járhat. Mint írták, az elsőbbségadásra kötelezettek felelőssége, hogy észrevegyék és megadják az elsőbbséget. 

A zebrán áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. A kijelölt gyalogosátkelőhelyeket kiemelten védi a KRESZ, így a járművezetőknek fokozott óvatossággal és sebességgel szabadna megközelíteniük őket – tették hozzá.