Pécs városvezetése 16 milliárdos adósságot halmozhatott fel

2023.12.08. 18:23
A Baranya Vármegyei Hírportál szerint Pécs városvezetése 16 milliárdos adósságot halmozott fel hivatali ideje alatt. Csizmadia Péter fideszes képviselő a legutóbbi közgyűlésen arról beszélt, hogy sok dolga lesz a következő városvezetésnek.

Mint arról az Index is írt, Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a baloldali vezetésnek tulajdonítja, hogy Pécs lejtőre került. Mint mondta, a város a csőd és a teljes szétesés felé közelít.

BAMA szerint Csaba István, az MSZP frakcióvezetője a városvezetést ért adósságügyi vádakra válaszul a legutóbbi közgyűlésen azt a kérdést tette fel Csizmadia Péternek, hogy „mit mondana Toller László a Fidesznek”.

A jobboldali képviselő erre azt válaszolta, hogy szerinte nem volt helyénvaló egy elhunyt politikus emlékével támadni. Csaba István az MSZP frakcióvezetője arról is beszélt, hogy a fideszes városvezetés idején csődbiztosok érkeztek az önkormányzathoz.

Tételezzük fel, hogy az államkincstár munkatársai valóban csődbiztosok, akkor viszont Péterffy Attila városvezetése négy éve csődben tartja a várost, és a következő huszonöt évben biztosan lesz dolga bőven a szakembereknek, hogy abból az adóssághalmazból, amibe kergették a várost, és amivel egy generációt huszonöt évre adósítottak el, abból valahogy feltámasszák Pécset

– mondta Csizmadia Péter Csaba Istvánnak, majd hozzátette,

a szakértelemre is szükség lesz, mert láthatóan abból a városvezetés környékén hiány mutatkozik, különben hogyan jutottunk volna el idáig, hogy a most megszületett pécsiek majd két évtized múlva összenéznek és felteszik kérdést: vajon mennyit is kell nekik fizetniük abból a Péterffy-adósságból, amelyet évtizedekkel korábban rájuk szabadított a jelenlegi többség?

– tette fel a költői kérdést a politikus. Csizmadia Péter szerint az adósság miatt nehéz időszak előtt áll a város, mivel az adóssághalmazt valahogy vissza kell fizetni, és mellette biztosítani kell a szolgáltatásokat a pécsieknek.