Ónos eső és köd miatt adtak ki figyelmeztetést

2023.12.09. 12:49
Ónos eső veszélye miatt elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben Győr-Moson-Sopron vármegyében. Tartós, sűrű köd miatt Békés és Csongrád-Csanád vármegyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Vasárnap a nyugati, északi tájakon jöhet újabb havazás.

Hazánk nagyobb részén szombaton is marad a borult, párás, foltokban ködös idő. Főként délután lehet a Dunántúlon szakadozottabb a felhőzet. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése alapján tartós, sűrű köd miatt adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést Békés és Csongrád-Csanád vármegyére. Az érintett területeken pár száz méteres látótávolságra és legalább hat órán át tartó ködre kell számítani.

Ónos eső veszélye miatt jelenleg elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben Győr-Moson-Sopron vármegyében. Vasárnap már országszerte lehet ónos esőre és hóra számítani. Hószállingózás és havas eső miatt a nyugati, északi tájakon vizessé, csúszóssá válhatnak az utak.

Olvadásnak indult a hó, vasárnapra az utánpótlás is megérkezik

A pozitív hőmérsékleti értékek hatására olvadásnak indult a hóréteg – írja közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.  

Szombat reggelre már csak négy helyen volt legalább 10 centiméteres a hóréteg. Vasárnap egy újabb front érkezik, így kisebb-nagyobb havazásra kell készülni.