Ombudsmani elismerésben részesült a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka

2023.12.10. 17:35
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) két év alatt négy gyermekotthon rendbetételéhez és modernebbé tételéhez járult hozzá. A Gyermekotthonok Felújítási Programban részt vállalt tevékenységért decemberben 4-én rangos elismerést vehetett át a büntetés-végrehajtási szervezet – értesítette az Indexet a BvOP kommunikációs igazgatója.

Makula György ezredes emlékeztetett arra, hogy világszerte december 10-én ünneplik az emberi jogok napját. Ebből az alkalomból Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka részére az alkotmányos alapjogok védelme érdekében,

a gyermekotthonok felújításában részt vállalt tevékenységéért Justitia Regnorum Fundamentum emlékérmet adott át.

A felújítási program tovább folytatódik

A felújítási program két évvel ezelőtt – az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére – indult el a BvOP, valamint az Agrárminisztérium Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárságának segítő közreműködésével.

A fogvatartottak munkájának köszönhetően az elmúlt évek során több gyermekotthon felújítása is befejeződött: 2022-ben a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szentlőrinci lakásotthona szépült meg

– mondta az ezredes, aki hozzátette: hamarosan Felsőzsolcán a Szent Benedek Lakásotthon, Balassagyarmaton pedig az Ipolypart Fészek Gyermekotthon újul meg.