Változik a MÁV, a HÉV és a Volán menetrendje

2023.12.10. 12:44
Vasárnaptól érvényes a MÁV–VOLÁN-csoport új, 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket is.

A vasárnaptól 2024. december 14-ig érvényes új vasúti és buszjáratokat érintő menetrend kialakításánál figyelembe vették a júliusi járási és online társadalmi egyeztetés során leadott igényeket – írja a MÁV–VOLÁN-csoport közleményben. Megemlítették, hogy az iskolába és munkába járás megkönnyítése érdekében a vonat-és buszközlekedést megpróbálták egymáshoz hangolni.

  • A MÁV-HÉV a csömöri (H9) és a gödöllői (H8) HÉV-vonalon kismértékben módosította a menetrendet a hatvani vonalhoz kapcsolódó vasúti átszállási lehetőség biztosítása érdekében.
  • A csepeli H7-es HÉV-vonalon az utasok kérésére december 10-től valamennyi vonat megáll Szabadkikötőnél.
  • A tanítási időszakokban valamennyi munkanapon azonos időpontokban indulnak a járatok a H7-es HÉV-vonalon.

A menetrend a tanítási szünetek munkanapjain is egységessé vált, azonban – az utasforgalmi igényekhez igazodva – e két időszak menetrendje továbbra is eltér egymástól.

A nemzetközi közlekedést tekintve kiemelték, hogy a Metropol Euronight éjszakai, háló- és fekvőhelyes kocsikkal közlekedő vonat ismét Prága és Drezda érintésével közlekedik, ezáltal kedvezőbb az utazás Budapest és Berlin között – írja az MTI.

A menetrendváltással egy időben egységesedik a MÁV-START és a Volánbusz pótdíjazása – jelezték. A részletes menetrendek megtalálhatóak a MÁV–Volán-csoport honlapján, az Elvirán, a HÉV-menetrend a bkk.hu/menetrendek oldalon.