A 24.hu volt főszerkesztője Donáth Anna tanácsadójaként dolgozik

2023.12.11. 19:16
Kustánczi Norbert, a 24.hu hírportál korábbi főszerkesztője jelenleg Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselőjének tanácsadójaként dolgozik.

Nyugati Fény az Európai Parlament honlapján vette észre, hogy Donáth Anna helyi asszisztenseként dolgozik a 24.hu korábbi főszerkesztője, Kustánczi Norbert.

Mint írják, a helyi asszisztenseknek nincs jogi státuszuk, így egy-egy képviselővel állnak szerződésben, tehát leginkább személyes tanácsadóként lehet őket titulálni. Azt is közölték, hogy Kustánczi egyik közösségi médiás felületén sem tünteti fel, hogy politikai munkát végez.

Mint arról korábban beszámoltunk, Donáth Anna arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy nem fognak közös listán indulni a Demokratikus Koalícióval (DK), és hogy 2022-ben is csak „befogott orral” vállalta a közös indulást velük, de a jövőben ezt nem fogja megtenni az országos politikában.

Mindezek miatt Nyirati Klára, a Momentum bajai polgármestere egy nyilvános beszélgetésen kritizálta Donáth Annát. Elmondta, hogy szerinte a szövetségesekbe nem kellene belerúgni, mert ilyenkor „a Fidesz csak röhög a markába”. A bajai polgármester azóta bejelentette, hogy kilép a Momentum Mozgalomból.