Karácsony Gergely utat nevezne el Antall Józsefről

2023.12.12. 10:13
Ma harminc éve halt meg Antall József volt miniszterelnök. Karácsony Gergely főpolgármester az évforduló napján bejelentette, kezdeményezi, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje.

„Ma 30 éve hunyt el Antall József, a rendszerváltás utáni szabad Magyarország első miniszterelnöke. Ahogyan eskütétele utáni beszédében megjósolta, minden akaraterejére és hitére szükség volt, hogy az országot átvezesse a diktatúrából a demokráciába, a tervgazdaságból a piacgazdaságba, a népköztársaságból a köztársaságba, a keleti blokkból az euroatlanti szövetségi rendszer felé” – fogalmazott Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester úgy látja, „alighanem sok vitánk lett volna politikusként, de a történelem ítélete egyértelmű: felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is. Ezt pedig a nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül”.

Budapesten van közterület elnevezve a köztársaság első elnökéről, úgy helyes, hogy az első kormányfőről is legyen. Ezért kezdeményezem, hogy a főváros egyik legfontosabb útja – a felújítás előtt álló, soha el nem nevezett –, a Ferihegyi repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje a jövőben

– jelentette be Karácsony Gergely.