Cáfolja a Belügyminisztérium, hogy újabb kórházakkal gyarapodik a Semmelweis Egyetem

2023.12.13. 15:28
„Ezek a híresztelések minden alapot nélkülöznek, ilyen kormánydöntés nem született” – így reagált a Belügyminisztérium arra a nagy visszhangot kiváltó sajtóhírre, miszerint a jövőben több lépcsőben újabb intézmények integrálódnak a Semmelweis Egyetembe.

Tavaly nyáron kilenc városi kórház került országszerte az orvosképzéssel is foglalkozó egyetemekhez. Nemrég a Dél-Pesti Centrumkórház Merényi traumatológiájával gyarapodott a Semmelweis Egyetem, de egy törvénymódosító javaslat szerint 2024 márciusában az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és az Amerikai úti Idegsebészet is erre a sorsa jutna.

Kedden a Népszava saját információkra hivatkozva arról írt: ezen túl is várható bővülés, a portál szerint a következő a lépcsőben az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézet, valamint az Országos Onkológiai Intézet, majd utána az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az Országos Kardiológiai (Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris) Intézet is beolvad.

Szerda délután a Belügyminisztérium ez utóbbi három intézmény csatlakozását egy, az MTI-hez eljuttatott közleményben cáfolta, álhírnek nevezték, hogy a közeljövőben az Országos Onkológiai Intézet, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet a Semmelweis Egyetembe integrálódik.

Ezek a híresztelések minden alapot nélkülöznek, ilyen kormánydöntés nem született

– fogalmaztak.

Mint arról korábban az Indexen is beszámoltunk, a kórházak élén ugyanakkor valóban lesz átrendeződés, Pintér Sándor két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, a részletekről itt írtunk bővebben.