Látványos videón, ahogy elönti a patak a szentendrei aluljárót

2023.12.13. 18:16
Kiadós mennyiségű eső zúdult le Magyarországra szerdán. A csapadék és a hóolvadás miatt Szentendrén a Bükkös-patak teljesen elöntötte az egyik aluljárót. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében ismertette, hogy a jelenlegi forgatókönyvek alapján milyen idő várható karácsonykor.

A Bükkös-patak a Visegrádi-hegység egyik látványossága, kedvelt kirándulóhelye. Szinte minden évben előfordul, hogy a patak kilép a medréből, ám szerencsére ez a közeli házakat nem veszélyezteti – írja a Sokszínű Vidék.

A nagyobb esőzések és hóolvadás miatt szerdán elöntötte a Bükkös-patak a Szentendrénél lévő 11-es út alatti aluljárót.

Az esetről több látványos felvételt is megosztottak a közösségi médiában.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már kedden figyelmeztetést adott ki arról, hogy szerdán országszerte várható kiadós mennyiségű eső. A nap végéig a decemberi átlagos havi csapadék mennyiségének fele és kétharmada is leeshet.

Csütörtökön már elvonulnak a felhők, és többfelé várható napos idő. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon azonban még lehet eső és zápor. Napközben 4 és 10 fok között lesz a hőmérséklet.

Jelenleg kevés az esélye a fehér karácsonynak

A szakadó esőben sokakban felvetődhet a kérdés, hogy lehet-e fehér az idei karácsony. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán osztotta meg legfrissebb előrejelzését, amely alapján a fehér karácsony esélye csekély.

Mint írták, a valószínűségi előrejelzések szerint főként az északi megyékben fordulhat elő havazás, de ezeken a területeken is „nagyítóval kell keresni a 20 százalék feletti értékeket.″

A jelenlegi forgatókönyvek alapján kevés az esély a fehér karácsonyra.

Hozzátették, hogy az idő előrehaladtával még változhatnak az időjárási körülmények, így érdemes folyamatosan követni a legfrissebb előrejelzéseket. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.