Tolatás közben gázolt a Family Frost-os autó – videó

2023.12.15. 08:28
Az Egri Járási Ügyészségen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőügyben közvetítői eljárás keretében adott jóvátételt a figyelmetlen sofőr.

A férfi május 21. napján a kora délutáni órákban derült időben, jó látási viszonyok mellett végzett hátramenetet Recsk belterületén a Vörösmarty Mihály úton az általa vezetett tehergépkocsival. A gyanúsított tolatása során figyelmetlensége miatt nem észlelte a mögötte a járda helyett szabálytalanul az úttesten gyalogló nőt, akit a járművével fellökött. A sértett elesett, a férfi a járművel tovább haladt, de – szerencsére  annak kialakítása miatt a sértett felett haladt, majd a nő kiabálására állt meg úgy, hogy a sértett még a jármű alatt tartózkodott.

A balesetben a hölgy 8 napon túl gyógyuló törést szenvedett el, írja közleményében az ügyészség.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt megbánta, és vállalta a sértett felé jóvátétel teljesítését, ezért az Egri Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztette a közvetítői eljárás lefolytatása céljából, mely eredményesen, a sértett és a gyanúsított megegyezésével és a kért jóvátétel teljesítésével zárult, ezért az ügyészség az eljárást – tevékeny megbánás folytán – megszüntette.