Kiderül az ég, de jókedvünket elfújhatja az erős szél a hétvégén

2023.12.15. 16:16
Már péntek estére felszakadozik és megritkul a felhőzet, a szél viszont akár viharossá is fokozódhat. A szombat is szelesnek ígérkezik, változóan felhős idővel. A nappali órákban nem kell nagy hidegre számítani majd. Vasárnapra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a nagy mennyiségű köd miatt.

Pénteken az egész ország felett felszakadozik a felhőzet. A tartósan borult körzetekben futózáporok, az Északi-középhegységben hózáporok fordulhatnak elő. Éjjel sokfelé kiderül az ég, helyenként köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely délelőtt jórészt fel is oszlik.

A Dunántúlon és északkeleten erős, helyenként viharos közeli lökések is előfordulhatnak – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten vastagabb felhőtakaró borítja majd az eget, másutt gyengén felhős, napos időre számíthatunk számottevő csapadék nélkül. Élénk lesz az északi, északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pénteken mínusz 6 és 1 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélvédett, havas részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 8 fok között valószínű.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnapra nagy területen válhat ködössé a levegő, ami tartósan meg is maradhat. Csapadék nem várható, de helyenként szitálás előfordulhat. Feltámadhat a délnyugati szél. Hideg lesz a hajnal, a csúcsértékek 1 és 9 fok között alakulnak.

A jelentős köd miatt az az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyére is figyelmeztetést adott ki.