Több baleset is történt péntek reggel, ezeken az utakon korlátozzák a forgalmat

2023.12.15. 09:08

A katasztrófavédelem többek közt arról számolt be, hogy

  • Egy utasokat nem szállító autóbusznak ütközött egy személygépkocsi Esztergomban, a Látóhegyi úton. A város hivatásos tűzoltói végzik a műszaki mentést a balesetnél, amelyhez a mentők is kiérkeztek. Az érintett útszakaszt teljes szélességben lezárták.
  • Karambolozott egy személygépkocsi és egy kisteherautó Győrben, a Szent László úton, a Gyirmóti útnál. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a személyautót, amelyben egy ember utazott. A helyszínre érkeztek a mentők is.
  • Összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi az M4-es autóút Szolnok felé vezető oldalán, Vecsés határában, a 24. kilométernél. A két jármű egymástól mintegy százötven méter távolságra állt meg. A buszon csak a sofőr volt, utasokat nem szállított. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére, ahol forgalmi akadályra kell számítani.
  • Árokba sodródott egy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Atkár közelében, a 69. kilométernél. A járműben hárman utaztak, mindannyian ki tudtak szállni. A műszaki mentést végző hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.
  • Szalagkorlátnak ütközött, majd az oldalára borult egy furgon az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Lébény és Károlyháza között, a 147. kilométernél. Egy ember a járműbe szorult. Őt a szélvédő eltávolítása után emelték ki, majd átadták a mentőknek a műszaki mentést végző lébényi hivatásos tűzoltók. A sztráda érintett szakaszán a belső sávon halad a forgalom.
  • Az 53-as főúton hármas karambol volt. Egy kamion, egy személyautó és egy autóbusz ütközött össze az 53-as főút Kiskunhalas és Pirtó közötti szakaszán, a 49. kilométernél. A buszon ketten utaztak, ők le tudtak szállni. A kamion vezetője beszorult a fülkéjébe, ahonnan a műszaki mentést végző kiskunhalasi hivatásos tűzoltók szabadították ki. Az egységek áramtalanították a személygépkocsit. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Torlódások 

Az Útinform szerint a fenti balesetek miatt több helyen is lassulhat a forgalom.

  • Az M1-es autópályán 147-es km-nél a leállósávot foglalja el az ott felborult kamion, azonban így is 1-2 km-es torlódás alakult ki.
  • Az M4-es autóúton a 24-es km-nél kell forgalomkorlátozásra számítani.
  • Az 53-as főúton a 49-es km-nél a főút továbbra is teljesen le van zárva.
  • Figyelmeztettek arra is, hogy a magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelőnél a kilépésre váró kamionsor meghaladta a 7 km-t.
  • És hogy Komárom-Esztergom vármegyében a közlekedésre veszélyes fák, illetve a fakidőlések miatt továbbra sem járható a Süttő és Vértestolna közötti úton a Tardos és Bikol közötti útszakasz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport