Gyurcsány Ferenc kikosarazta Vona Gábort

2023.12.16. 13:21
A DK szombat délelőtt reagált Vona Gábor videóüzenetére, amelyben vitára invitálta Gyurcsány Ferencet. A lapunkhoz is eljuttatott közleményben azt írták: eljön a vita ideje, de azt a kormány vezetője és az ellenzék vezetője között kell majd lefolytatni.

Amint arról az Index is beszámolt, vitára hívta Vona Gábor, a Második Reformkor Párt elnöke Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét egy videós üzenetben. Szerinte értelmes és konstruktív párbeszédet kell folytatniuk, és ehhez a legalkalmasabb helyszín a DK TV lenne.

A DK szerint az ország legfontosabb kérdése ma az, hogy „ennek a kormánynak az irányításával tovább folyik-e az ország tönkretétele, vagy szociáldemokrata politikával Dobrev Klára kormánya új utat nyit az emberek, a családok és hazánk felemelkedésére”.

Ha valamiről, akkor csak erről érdemes vitatkozni. Ha Vona Gábor pártja a jelenlegi kormányt támogatja, akkor nem érdemes vele vitázni, hiszen ez esetben Orbán Viktor az igazi vitapartner. Ha a 2RK az Orbán-kormány leváltásáért dolgozik, akkor el kell hárítsuk a kezdeményezést, ahogy eddig sem folytattunk nyilvános vitát az ellenzék egyetlen szereplőjével sem. Aki meg esetleg középen szeretne lenni, az a jelenlegi helyzetben végeredményben a kormánnyal van

– áll a közleményben. Hozzátették: Eljön a vita ideje, de azt a kormány vezetője és az ellenzék vezetője között kell majd lefolytatni.