Sorra durrannak ki az abroncsok a gigakátyúktól hemzsegő magyar úton

2023.12.16. 10:51
Gumigyilkossá váltak Komárom-Esztergom vármegye útjai, riasztóan megugrott a kátyú- és defektkárok száma a térségben. Több autós is jelezte már, hogy Dad és Tata között konkrétan gigakátyúkat kell kerülgetniük, a jelzett szakasz lassan kezd közlekedésre alkalmatlanná válni.

A Kemma.hu beszámolója szerint többen is defektet kaptak a sokszor kikerülhetetlen méretű és egymás mellett lévő gödrök miatt. A lap munkatársai kimentek a helyszínre egy mérőszalaggal, és megállapították, hogy a 13-14 centiméter mély gödrök bizony nem számítanak ritka jelenségnek arrafelé, a Tata–Kocs közötti út is tele van velük.

A Tata–Komárom szakaszon sem rózsásabb a helyzet: a híroldal egyik olvasója elmesélte, hogy két defektet is kapott, miközben Komárom felé haladt.

A hátsó Tatai út 8-10-es kilométeres szelvényében van három akkora kátyú, amit eddig még gumi nem élt túl. Csütörtök este, szürkület után nekünk is két kerekünk bánta. Miénk volt abban a pillanatban a harmadik defektes autó az út szélén. Aztán még egy és még egy. Mi nyolc autóig voltunk ott, majd elszállítottak

– mesélte Bácsi László.

Hozzátette: iszonyú veszélyes helyzet volt, hajszálon múlt egy személyi sérüléssel járó baleset. Végül ők hívták ki a rendőröket, mert szerintük olyan veszélyes volt a helyzet, hogy biztosítani kellet a helyszínt.

László a helyszínre érkező rendőröktől megtudta, hogy napok óta ez megy a szürkület beállta után.

„Talán már valami közöny is volt a rendőrökben, mert részletesen elmondták, hol van kirakva kátyúkat jelző tábla a közút részéről. és miért nem érdemes vacakolni a jegyzőkönyvvel, kártérítéssel” – zárta beszámolóját a pórul járt férfi.

A Kemma.hu kérdésére a vármegyei rendőrök azt válaszolták, hogy az elmúlt időszakban Tata térségében 17 defektet jelentettek be a rendőrségen. Ennél viszont jóval több lehet az esetek száma, hiszen nem mindenki kér a helyszínre rendőri biztosítást, jegyezték meg.