Munkába menet mentett ki lángoló otthonából egy embert egy férfi Balatonakarattyán

2023.12.16. 08:51
A faluban mindenki segíteni akar a fedél nélkül maradt 69 éves férfinak. Ő már jobban van, úgy tűnik, jövő héten ki is engedik a kórházból.

A képeken látható, ahogyan tűzoltók próbálják megközelíteni az égő házat, tömlőkkel a vállukon rohannak a kertbe. A tető már méteres lángokban áll, és az ablakon is hatalmas lángnyelvek csapnak ki.

A házban a kutyáival élt egy 69 éves, mozgáskorlátozott férfi. Őt eszméletlen állapotban mentette ki otthonából Erdélyi István – közölte Híradójában az RTL.  

A kapu be volt zárva. Próbáltam megrángatni. Nem tudtam bejutni. Közben hallottam a kutyát. Akkor a zár magasságában rúgtam meg a kaput

– mondta el a csatornának az életmentő. 

A férfi reggel munkába ment az egyik elektromos szolgáltatóhoz, amikor a kocsijából meglátta a hatalmas füstöt. Azonnal odakanyarodott.

Be tudtam jutni az épületbe. Egy bicikli még előttem volt, azt arrébb tudtam dobni, és a bácsit akkor tudtam kihozni

– fogalmazott.

Elmondása szerint hatalmas volt bent a füst, az idős férfi az előtérben a földön feküdt. Már nem volt magánál, kormos volt az arca.

Akkor még eszméletlen volt. Amikor kihoztam a friss levegőre, akkor kezdett el magához térni

– közölte Erdélyi István.

Az utcára egy másik férfi segítségével vitték ki, aztán percek alatt megérkeztek a mentők. Erdélyi István azt mondta, természetes volt számára, hogy segít. Ha a bácsi jobban lesz, szeretné majd meglátogatni.