Reagált a Magyar Közút a kátyúkáoszra, ami sok autós életét megkeserítette

2023.12.17. 07:35
Szombaton, a Kemma.hu összefoglalója nyomán írtunk arról, hogy gumigyilkossá váltak Komárom-Esztergom vármegye útjai, amelynek következében riasztóan megugrott a kátyú- és defektkárok száma a térségben. Cikkünk megjelenését követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóosztálya arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a társaság munkatársai mindent elkövetnek a gödrök eltüntetése érdekében.

Az általunk szemlézett írásban megemlített utak közül Tata és Komárom között csütörtökön és pénteken, míg a Kocs és Nagyigmánd közötti mellékúton pénteken több tonna aszfaltot dolgozott be a közútkezelő a hibák kijavítására, így a cikkben szereplő burkolathibák megszüntetéséről is gondoskodtak a szakemberek. Tehát az eredeti cikk állításai már csak múlt időben igazak – hívták fel a figyelmünket.

Hozzátették: a téli időszakban gyakrabban alakulhatnak ki burkolathibák, főleg a régebbi mellékutakon. Az elmúlt napok időjárása is kedvezett az új hibák kialakulásának: rengeteg eső, hó esett, nap közben plusz, éjszaka mínusz fokok vannak, vagyis a fagyási-olvadási ciklusok gyors váltakozása miatt időszakosan megnövekedhet a burkolathibák kialakulása, tették hozzá.

A Magyar Közút megígérte, hogy a következő napokban és hetekben, ahogy az időjárás engedi – vagyis csapadékmentes időben és nulla fok feletti hőmérséklet esetén –, továbbra is ütemezetten végzi a javítási munkákat az országos közutakon.

„A téli időszakban korlátozottabbak a lehetőségeink, mint tavasztól őszig, mivel többnyire hidegaszfalttal dolgozhatunk, tekintettel arra, hogy a téli hónapokban a melegaszfalt-keverő üzemek nagy része zárva tart. De mindent megteszünk annak érdekében, hogy a biztonságos közlekedés feltételeit az országos közutakon is biztosíthassuk valamennyi közlekedő számára” – írta a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.