Hatalmas medvével találkoztak Nógrádban, figyelmeztették a lakosságot

2023.12.17. 18:24
A Nógrád vármegyei Rimóc polgármestere közölte, hogy a település vadászai egy medvével találkoztak. Arra is figyelmeztette a lakosságot, hogy az állat veszélyes lehet.

A napokban már beszámoltunk arról, hogy egy másik nógrádi település, Cered közelében egy kihelyezett vadkamera videózott le egy nagy testű barna medvét kedd éjszaka.

Akkor azt írták, hogy a nyomok alapján az állat Szlovákia felé indult tovább, ettől függetlenül bármikor ismét feltűnhet a környékbeli települések valamelyikén.

Feltételezhető, hogy most, a hétvégén ez meg is történt. A Ceredtől légvonalban 35 kilométerre lévő Rimóc polgármestere, Szabó Vilmos szombaton azt írta a közösségi oldalán, hogy „ma reggel rimóci vadászok a Szarka-völgy környékén medvével találkoztak” .

Kérem önöket, hogy akiket ez a gyönyörű idő kirándulásra ösztönöz, és járják a természetet, legyenek nagyon óvatosak. A medve mozgástere több tíz kilométer is lehet, ezért bárhol felbukkanhat

– írta a városvezető, aki egy fotót is megosztott a medve méretes lábnyomáról.

A polgármester figyelmeztetett arra is, hogy a medvét lehetőség szerint el kell kerülni, és részletesen összefoglalta, hogy mit kell tenni, ha valaki mégis szembetalálkozik vele.