Lemondott a győri alpolgármester, de cáfolja a pletykákat

2023.12.18. 11:59
Radnóti Ákos győri alpolgármester december 15-én lemondott alpolgármesteri megbízatásáról, amelyet egy új megbízatással indokolt.

A győri Városháza tájékoztatása szerint Radnóti Ákos december 15-én benyújtott nyilatkozatában lemondott alpolgármesteri megbízatásáról. A lemondás 2024. január 1. napjával érvényes.

Lemondását azzal indokolta, hogy új megbízatást kapott, amely összeférhetetlen jelenlegi tisztségével – írja a Kisalföld. Radnóti Ákos a továbbiakban turisztikai és marketingmenedzserként folytatja tevékenységét, operatív feladatokat lát el.

A közleményben leszögezték, hogy a sajtó részéről számos megkeresés érkezett a napokban Radnóti Ákossal kapcsolatban, aki a pletykákat kategorikusan cáfolja.

Hajtó Péter győri képviselő szombati Facebook-posztjában úgy fogalmazott:

Hónapok óta tartja lázban egy nagyon furcsa történet a győrieket. Méghozzá az, hogy az egyik győri alpolgármester olyan erőszakos bűncselekményt követett el más személy vagy személyek ellen, amelynek következtében Győr egyik alpolgármestere zsarolhatóvá vált.

Az önkormányzat által kiadott közleményben arról is olvashatunk, hogy a családpolitikára jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek, illetve tovább javítják a lakhatási esélyeket Győrben. Az utóbbi három évben 410 önkormányzati bérlakást adtak át, ezt a munkát a jövőben is folytatják.

A cél elérése érdekében Dézsi Csaba András polgármester a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnökét, Laczkovits-Takács Tímeát kéri fel az alpolgármesteri feladatok ellátására, akit a Közgyűlés általi megválasztása esetén Dézsi Csaba András az egészségügyi és szociális ellátórendszer mellett a nemzetközi kapcsolatok és a környezetvédelem területének felügyeletével bízza meg.