Zavarba ejtő ajándékot akart küldeni valaki egy rászoruló kislánynak

2023.12.18. 19:37
Zavarba ejtő kép és mellé egy meghökkentő magyarázat tűnt fel az Igazgyöngy Alapítvány alapítójának Facebook-oldalán. Egy fekete, csipkés női fehérneműt találtak az egyik dobozban, amelyet rászoruló gyerekeknek adományoztak volna.

L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója közösségi oldalán osztott meg egy képet, egy olyan doboz tartalmáról, amelyet egy 10–12 éves kislánynak szánt az egyik adakozó karácsonyi ajándékként.

Az iskolaigazgatóként is dolgozó L. Ritók Nóra megjegyezte, nagyon ritkán nyit fel dobozokat, „mert mindig tiszteletben tartom annak az odafordulását, idejét, anyagi ráfordítását, aki összeállít egy cipősdoboznyi adományt a gyerekeknek, és eljuttatja hozzánk”.

Mint írta, most szúrópróbaszerűen nyitottak fel egy dobozt, amitől „lepadlóztak”. 

Tisztában vagyok azzal is, hogy mindenkinek más szerez örömöt, egyéni értékrend szerint adományoz, ennek a megértésében is nagy rutinom van már. (…) 10–12 éves kislánynak szánta valaki, és ez a bugyi volt benne, pipereholmikkal

– írta bejegyzésében az alapító, aki óriási szerencsének véli, hogy nem adták még oda senkinek. Mint fogalmazott, nem tudta volna megmagyarázni egy tízéves kislány szüleinek, hogy miért ezt kapták ajándékba.

Vajon jó poénnak gondolta valaki? Vagy tényleg olyan elképzelése van, hogy ez jó karácsonyi ajándék? Nem tudom. Ilyenkor mindig azt gondolom, nem erre a világra való vagyok a nagyfene bizalmammal. És most bennem lesz az adományozás végéig a félelem, hogy vajon hány ilyen ajándék ment már ki

– írta. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem tartja prűdnek magát, de ezúttal gyerekekről van szó. „ Legalább ezen a vonalon gondoljunk rájuk így: gyerekek” – fogalmazott.