18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Sniccerrel vagdosott egy férfi egy örömlányt Budapesten

2023.12.18. 16:04
A Fővárosi Törvényszék hétfőn előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben az ügyészség emberölés bűntettének kísérletével, valamint kifosztás bűntettével vádol egy férfit.

A vádirat szerint a terhelt felújítási munkálatokat végzett egy belvárosi apartmanban, ahova találkozót szervezett a szexuális szolgáltatásokat hirdető sértettel. A férfi kifizette a nőnek a szolgáltatásért megbeszélt összeget, majd amikor az ágyon voltak, belenyomta a sértett fejét az egyik párnába és megöléssel fenyegette őt. Az ágy takaróját a nő szájába nyomta, majd magához vett egy sniccert, és azt a sértett nyaka elé fogta.

Miután a nő arra kérte a terheltet, hogy cselekményét hagyja abba, mindketten felkeltek az ágyról, majd a férfi a falnak lökte a sértettet, és a sniccerrel a nyaka és a mellkasa felé kaszaboló mozdulatokat tett. A pengés kés a nő tenyerét találta el, amelybe az eszköz egy darabja bele is tört. A vádlott ezután megütötte a sértettet, akinek a táskájából kivett 95 ezer forintot. Végül azzal az ígérettel engedte el a nőt, hogy az nem tehet a történtek miatt feljelentést. Bár a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a vádlott cselekménye akár a halálát is okozhatta volna, ennek elkerülése csak a nő folyamatos védekezésének volt betudható.

Az ügyész a terhelttel – mint különös visszaesővel – szemben beismerése esetére 11 év szabadságvesztés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. 

Az előkészítő ülésen a terhelt a bűnösségét nem ismerte el, a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, ezért a bizonyítási indítványok elhangzását követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás 2024. május 21-én a vádlott és a sértett kihallgatásával folytatódik.

A bíróság a vádlott és védője enyhébb kényszerintézkedésre vonatkozó indítványát elutasította, a férfi letartóztatását továbbra is fenntartotta. E végzést az ügyész tudomásul vette, míg a terhelt és védője fellebbezést jelentett be ellene.